Pohlak: Margus Luigele pole Eesti jalgpallis kohta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak saatis jalgpallitegelane Margus Luige pedofiiliaskandaaliga meediale omapoolse kommentaari.

«Tegemist on olukorraga, mis võtab normaalse inimese sõnatuks. Me peame hoidma inimühiskonda ja vältima igasuguseid tegusid, mis teeks uue põlvkonna veel katkisemaks, kui seda on praegused inimesed. See on midagi, millele me peaksime kõnealuse uudise valguses mõtlema kõik.

Mind on pikalt teinud murelikuks, et nimetatud käitumisviis ja teisedki isiksuslikud väärarengud on meie ühiskonda jõuliselt puudutanud – ei maksa unustada, et igasugune pederastia ja küllap ka pedofiilia on üheks tugevamini inimesi varjatult siduvaks jõuks ja seda nii läbi süütunde kui ka läbi sarnase mõttemaailma ja isegi sama asja jäämine vaimsele tasandile mõjutab Eesti elu oluliselt.

Mõelge kas või nii lihtsale asjale, nagu mis tahes olukordades negatiivse asjaolu nägemine ja väljatoomine esimesena ja kõige kritiseerimine, mis meie igapäevaelu osa ja mis seotud ka kõnealuse teemaga läbi äraspidisuse. Looduse loogika järgi on pederastia ja ka pedofiilia ju surmahaige ühiskonna tunnuseks.

Eesti Jalgpalli Liidus töötas Margus 1992 - 1994. Liidu ja Margus Luige kokkupuuted on viimasel tosinal aastal olnud põgusad, selles vallas väärib märkimist vaid tema poolt koostatud jalgpallientsüklopeedia, mis ilmus Eesti jalgpalli sajandaks juubeliks 2009. aastal ja mille trükkimist Eesti Jalgpalli Liit finantseeris. Eesti jalgpallis ma Margusele kohta ei näe.»

Harju maakohus mõistis täna tuntud jalgpallifunktsionäär Margus Luige pedofiilia eest reaalselt vangi ning ta toimetati vanglasse otse kohtusaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles