US Openil selgusid naiste üksikmängu finalistid

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Bianca Andreescu ei suuda uskuda, et on jõudnud US Openil finaali
Bianca Andreescu ei suuda uskuda, et on jõudnud US Openil finaali Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports/Scanpix

Täna öösel selgusid New Yorgis US Openi tenniseturniiril naiste üksikmängufinalistid. Kui esimene poolfinaal Serena Williamsi (USA) ja ukrainlanna Elina Svitolina vahel ei olnud kuigi vaatemänguline, siis teine poolfinaalmatš Rumeenia päritolu Kanada tennisisti Bianca Andreescu ja šveitslanna Belinda Bencici pakkus põnevust ja närvikõdi.

37-aastane Williams ei jätnud 24-aastasele Svitolinale erilist šanssi ning saavutas USA lahtistel meistrivõistlustel oma 101. võidu tulemusega 6:3, 6:1. Williams oli võimas, tehes tervelt 34 äralööki vastase 11 vastu. Svitolina jäi alla igas mänguelemendis, tal ei õnnestunud realiseerida ainsatki kuuest murdepallist, samal ajal kui laupäeval oma 33. suure slämmi finaalis juba 24. slämmi tiitlit püüdev ameeriklanna kasutas kaheksast murdepallist ära pooled. Punktidega oli Willimasi ülekaal samuti mäekõrgune - 66:44.

Teine poolfinaal kahe agressiivse stiiliga mängija vahel oli algusest lõpuni äärmiselt tasavägine. Lõpuks pani 19-aastane kanadalanna oma paremuse siiski maksma. Kaks tundi ja 15 minutit kestnud matšis tegi Andreescu (WTA 15.) tervelt 40 äralööki, lõi 7 ässa ja võitis 7:6 (3),7:5. Bencic ei mänginud kehvasti, kuid kanadalanna oli lihtsalt parem. Andreescust võib saada esimene vahtralehemaa esindaja, kes kunagi suure slämmi turniiri võitnud. 

«Olen sellest hetkest unistanud juba lapsena,» ütles Andreescu matšijärgsel pressikonverentsil. «Kuid arvan, et paljud ei uskunud, et see võiks kunagi tõeks osutuda.»

«Tuleb lihtsalt endasse uskuda. Tunnistan, et viiv pärast matšpalli võitmist olin šokis. Kuid ma tõesti võitlesin selle punkti pärast, usun, et olen koha US Openi finaalis auga välja teeninud,» rääkis Andreescu.

US Openi naisüksikmängu finaal Ameerika tenniselegendi ja Andreescu vahel peetakse laupäeval. Willimas ja temast peaaegu poole noorem Andreescu on korra tenniseväljakul vastamisi olnud, augustis Torontos peetud kohtumisest väljus võitjana kanadalanna, sest seisul 3:1 Andreescu kasuks, jättis Williams mängu pooleli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles