Tipphetked: Serbia alistas viiegeimilises finaalis Türgi ja krooniti Euroopa meistriks

Postimees Sport
Copy

Täna peetud naiste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalis alistas Serbia 3:2 Türgi ja krooniti Euroopa meistriks.

Avageimi võitis kodunaiskond Türgi 25:22, ent siis läks initsatiiv valitsevatele maailmameistritele. Serbia võitis kaks järgmist geimi tulemusega 25:21 ning omas eduseisu ka neljandas geimis.  Türklannad suutsid neljanda geimi lõpu kodupubliku marulise kaasaleamise toel siiski enda kasuks pöörata ja mängu otsustavasse viiendasse geimi viia. Viiendas geimis pääses Türgi 9:6 ette, kuid seejärel algas Serbia tagasitulek, mis päädis 15:13 geimivõidu ja Euroopa meistriks tulekuga. Kohtumise viimase punkti teenis Serbia türklannade veast - Türgi blokk oli otsustaval hetkel võrgus.

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Enne mängu:

Poolfinaalmäng Türgi ja Poola vahel kuulus suuremal määral võõrustajatele. Esimese ja teise geimi võitis Türgi vastavalt 25:17 ja 25:16. Poolakad suutsid kolmandas vaatuses ennast kokku võtta ja võita 25:14, kuid üheks ilusaks sähvatuseks see jäigi. Viimase geimi ohjad kuulusid taas väljaku perenaistele -geim võideti 25:18 ja kogu kohtumine 3:1.

Serbia naiskond oli omas poolfinaalis vastamisi Itaaliaga. Serbia oli kogu kohtumise vältel domineerivas rollis. Esimesed kaks geimi võideti 25:22 ja 25:21. Kolmandas geimis suutsid itaallased kaotusseisu vähendada minimaalseks (25:21), kuid neljandas geimis pani Serbia oma paremuse maksma - geim võideti 25:20 ning kohtumine 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles