Holland alistas põnevuslahingus Saksamaa

Postimees Sport
Copy
Hollandi rahvuskoondis tähistamas
Hollandi rahvuskoondis tähistamas Foto: nordphoto / Ewert / imago images / Nordphoto/Scanpix

Mängude õhtu haaravaim lahing peeti Eesti alagrupis, kui Saksamaal kohtusid kohalik rahvuskoondis, kes võttis vastu Hollandi meeskonna. Vaatemängulisest lahingust väljus 4:2 võiduga Hollandi koondis. 

Saksamaal Hamburgis täismaja ees peetud kohtumine algas kodupubliku rõõmuks ideaalselt. Juba 9. minutil viis võõrustajad 1:0 juhtima 24-aastane ääremängija Serge Gnabry, kes Lukas Klostermanni löögist tagasipõrkunud palli väravasse toimetas. 

Edasi läks kohtumine rohkem Hollandi kontrolli alla, kuid ühtegi teravat momenti avapoolajal tekitada ei suudetud. 

Teine poolaeg algas kodumeeskonnale kui õudusunenägu, sest juba 59. minutil viigistas Frenkie de Jong mänguseisu pärast Jonathan Tah'i jämedat eksimust kaitses. 66. minutil läks Holland juba juhtima, kui Memphis Depay söödu lükkas omaväravasse jällegi patuoinas Tah. 

Tulpidemaa mehed kaua rõõmustada ei saanud, sest 73. minutil kinkis käega mängu penalti sakslastele nooruke Matthijs de Ligt. Kogenud Madridi Reali mängumees Toni Kroos ei jätnud ka võimalust kasutamata ja tõi 2:2 viigi tabloole. 

Tempo mängus ei vaibunud ning Holland ei olnud olukorraga üldse tahul. Kes otsib, see leiab ehk 79. minutil viis taaskord Hollandi 3:2 juhtima vahetusmängija Donyell Malen, kes realiseeris Georginio Wijnaldumi briljantse söödu. 

Saksamaa jätkas innukalt viigivärava püüdmist, kuid midagi väga ohtliku neil luua ei õnnestunud. Viimase naela lõi Saksamaa kirstu Liverpooli mängumees Wijnaldum, kes kiirrünnakus Memphis Depay suurepärase söödu Manuel Neueri seljataha koksas. 

Hetkeseis C-alagrupis:

Foto: uefa.com

Nukker päev ka Läti jalgpallile.

Salzburgis mindi vastamisi Austriaga, kellelt tuli vastu võtta koguni 0:6 kaotus. Läti jätkab G-alagrupis viimasel kohal olles nagu Eesti tunnistanud valiksarjas vaid kaotusi. Viie kohtumise jooksul on vägavate vahe nii nukker kui 1:19. 

Teised kohtumised: 

San Marino - Belgia 0:4

Šotimaa - Venemaa 1:2

Slovakkia - Horvaatia 0:4

Sloveenia - Poola 2:0

Wales - Aserbaidžaan 2:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles