Räikkönen: arvutimängud on suur äri, aga poeg võiks tegeleda millegi muuga

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

2007. aastal vormel-1 maailmameistriks kroonitud soomlane Kimi Räikkönen kommenteeris sel nädalavahetusel Itaalia GP ajal oma pisipoja tulevikku. Muuhulgas leidis soomlane, et arvutimängud pole päris see, millega poeg tegeleda võiks.

«Arvan, et parem oleks tegeleda millegi muuga, kui istuda kodus ja mängida arvutimänge. Mängud on suur äri, aga kui ma otsustada saaksin, valiksin talle mõne muu huviala, ütles Räikkönen intervjuus Ilta-Sanomatile.

Soome vormeliässa nelja-aastane poeg Robin on arvutimängude asemel juba teinud oma esimesed sammud kardiroolis. Kimi sõnul poleks temal poja võidusõitja karjääri vastu midagi.

«Ma ei usu, et mulle jääks palju valikuid. Võib-olla naine ütleks midagi, aga küll me kokkuleppele saaksime. Võidusõit on reeglina kogu perekonna hobi, nagu see oli minu nooruspõlves.»

Räikköneni sõnul on oluline, et poeg Robinil jätkuks meeldivaid hobisid . Kardisõit on hetkel tegevus, mis paistab noorele Räikkönenile meeldivat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First sponsor. Ace says thank you @crgspa

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Oma esimesed kardisõidud tegi Räikköneni poeg Espoos Bemböle rajal, kiviviske kaugusel Kimi lapsepõlvekodust.

«See on täpselt selline koht nagu siis, kui mina seal veel sõitsin. Mitte midagi pole muutunud. Enne Robiniga seal käimist, külastasin seda kohta viimati paar aastat tagasi. Annetasin toona neile mõned autod,» meenutas Alfa Romeo piloot.

Räikköneni panusest hoolimata on Bemböle kardiraja saatus regulaarselt ohus.

«Juba siis, kui mina seal kihutasin, räägiti raja sulgemisest. Nüüd on vist jälle seal midagi õhus. See on naeruväärne. Ma kuulsin, et sinna tahetakse rajada kalmistu. Minu hinnangul on see väga vajalik koht, kus lapsed saavad autospordiga tutvust teha,» oli Räikkönen lapsepõlve ringraja võimalikust sulgemisest häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles