Korvpalli MM: imelises hoos Tšehhi hävitas Brasiilia

Postimees Sport
Copy
Tomaš Satoransky meeskonnaga võitu tähistamas
Tomaš Satoransky meeskonnaga võitu tähistamas Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Alagrupiturniiril üllatuslikult Türgi konkurentsist lülitanud Tšehhi jätkas suurepärast korvpalli MM-i 93:71 võiduga Brasiilia üle. 

Seni vaid võite tunnistanud Brasiilia läks ka Tšehhi vastu võidupunkte noppima, kuid juba kohtumise alguses sai selgeks, et midagi kerget Lõuna-Ameerika meeskonnal täna ei tule. Tomaš Satoransky eestvedamisel võitsid tšehhid avaveerandi 20:16.

Teise veerandi keskpaigas sai Satoransky püssi paukuma ka kolme punkti joonetagant ning nii suurendati vahe poolajapausiks juba 15-punktiliseks. Tšehhi supertaar Satoransky arvel 9 punkti. 

Pärast pikemat mõtteaega võis oodata, et Brasiilia toob suurema muutuse mängu, kuid nii ei läinud. Tšehhi jätkas Satoransky taktikepi all nauditavat korvpalli ja surendati vahe koguni 20-punktiliseks. Ainus murehetk Euroopa meeskonna jaoks oli, kui vajalik rollimängija Blake Schilb pidi hüppeliigese vigastuse tõttu väljakult lahkuma. 

Viimasel veerandil heas hoos olev Tšehhi enam vastaseid löögi ulatusse ei lasknud ning nii astuti suur samm veeranfinaalile lähemale. Lustaka mänguga tabati nii lähedalt kui ka kaugelt ja kaitses ei antud mitte midagi Brasiiliale lihtsalt. 

Vägeva esituse tegi võitjate liider Tomaš Satoransky, kui kogus 30 mänguminutiga 20 punkti, jagas 9 resultatiivset söötu ning haaras 9 lauapalli. Teda toetas keskmängija Ondrej Balvin 16 punkti ja 11 lauapalliga. Vigadega kimpus olnud Leandrinho Barbosa visaks Brasiilia edukaimana 11 punkti. 

Tšehhi meeskonna eduvalem oli lihtne väljakult tabati viskeid koguni 56% täpsusega (Brasiilia 40%) ja lauda kontrolliti hästi, kui kätte saadi 39 palli, Brasiilia 28 vastu. 

Tänases teises mängus alistas Austraalia 82:76 Dominikaani Vabariigi. Austraalia parimad olid Patty Mills 19 ja Chris Goulding 15 punktiga. Dominikaani poolel viskas Eloy Vargas 16 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles