Toyota sai jälile Tänakut kimbutanud piduriprobleemile

Carl-Robert Puhm
Copy
Saksamaa ralli, Tänak
Saksamaa ralli, Tänak Foto: Pilt videost

Toyota rallimeeskond kinnitas, et on saanud selguse Ott Tänakut Saksamaal kimbutanud piduriprobleemi osas. Tänak jäi mäletatavasti ilma punktikatse punktidest, kui eestlasel tekkisid probleemid piduritega.

Toyota meeskonna peainsener Tom Fowler selgitas WRC kodulehele antud kommentaaris, et probleem peitus detailide kokkusobimatuses.

«Uurimine näitas, et Oti probleem oli tingitud piduriklotside ja -ketaste sobimatusest. Probleem süvenes katsete kordusläbimistel, kus toimus pidurite järkjärguline kadumine. Aga kokkusobimatus polnud põhiprobleem. Suuremat mõju mängis auto parem esinurk, mis kahjustuse järel pidurid tasakaalust välja viis ja juhitavust mõjutas.»

Fowleri sõnul on võimalik, et piduriprobleem oli Toyotal juba varem. «Võimalik, et see mure on meil olnud juba pikka aega, aga avaldus alles Saksamaal. Saksamaal kasutatakse pidureid rohkesti ja piduritemperatuurid lähevad kõrgemaks.»

Fowleri selgitas, et Toyotas kasutati piduriketaste ja -klotside sobivuse hindamiseks seadet, mille andmete põhjal tundus kõik korras olevat. «Ilmselgelt peame nüüd asjad üle vaatama ja vastavad muudatused tegema.» 

Esimene muudatust on inseneri sõnul lihtne teha. «Sõitjad sätivad edaspidi pidurid ise paika või vähemalt viivad selle protsessi lõpule ja saavad veendumuse, et on komplektiga rahul,» selgitas Fowler.

«Siiani tegid sõitjad seda teel katsele, et harjuda uue komplektiga. Nüüd sätime kõik komplektid juba enne rallit paika. Teatud mõttes läheme selle tööga ajas tagasi,» tõdes peainsener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles