Algab poksi MM ja kaks Eesti noort poksijat astuvad elu karmimasse võitlusse

Copy
Vasakult - Pavel Kamanin ning Stiven Aas said Saksamaal korraliku ettevalmistuse
Vasakult - Pavel Kamanin ning Stiven Aas said Saksamaal korraliku ettevalmistuse Foto: Erakogu

Eesti poksikoondise kaks säravamat liiget Stiven Aas ning Pavel Kamanin alustavad homme Jekaterinburgis maailmameistrivõistlusi. 

Tunamullu juunioride vanuseklassis MMile pääsenud 19-aastane Aas on võidelnud endale kiirelt koha välja ka Eesti täismeeste koondise parimate seas ning alustab Jekaterinburgis oma sportlaskarjääri kõrgema tasemega võistlusi poolraskekaalus (kuni 81-kilogrammi).

Täpselt sama kindlalt on end meeste seas tõestanud 20-aastane Kamanin, kes alles ülemöödunud aastal noorte klassist välja kasvas ning koheselt Eesti kergekeskkaalu tiitlivöö võitis.

Kamanin ning Aas on enda vormi lihvinud viimasel kuul Saksamaal, kus lisaks kohalikule koondisele sai ringi pista veel Iiri ja Soome kindameestega. 

“Ettevalmistus on sujunud plaanipäraselt,” on koondise peatreener Artur Sinilill rahul. “Füüsiliselt on poisid väga heas seisus - seda tõestasid nad Saksamaa sparringutel.”

Tööd tegid Kamanin ning Aas Saksamaal kõvasti. Lühikese aja jooksul tuli Kamaninil rinda pista näiteks seitsme erineva sparringpartneriga, Aasal kuuega. Sinilill usub, et tänu hästi õnnestunud viimasele lihvile on MMil pea kõik võimalik: “Kui kõik õnnestub, siis võib nendelt poistelt oodata MMilt head esinemist. Loomulikult ei lähe me MMile favoriitidena ning selleks, et päris kõrgetele kohtadele võidelda, peab lisaks olema ka loosiõnne.”

Uurali mäestike vahel Jekaterinburgis alustab 8. septembril võitlust ihaldatud medalite eest tervelt 450 poksijat 87 riigist. Tegemist on esimese korraga, mil poksi MM toimub Venemaal. Homme selguvad ka Eesti poksijate esimesed vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles