Jõulumäe rattamaratonil noppis Gert Jõeäär kuldse kuuiku

Postimees Sport
Copy
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Estonian Cup

Jõulumäe rattamaratoni rajameistrid lubasid osalejaile enne võistlust «sülti, verivorsti, ahjukartulit ja hapukapsast», teisisõnu pea kõike hõrgutavat maastikurattamaratonist. Ilmataat lisas sooja päikesepaiste ja ratturitel ei tulnud pettuda. 

Tippkonkurentsis korraldas muljetavaldava jõudemonstratsiooni Gert Jõeäär, võites nii mõlemad vahefinišid, etapi, mõlema vahefiniši üldarvestuse kui ka kogu selle hooaja sarja üldarvestuse. Kolmanda järjestikuse sarjavõiduga möödus Jõeäär Alges Maasikmetsast, ettepoole jäävad vaid Allan Oras ja Caspar Austa vastavalt nelja ja kuue üldvõiduga.

«Kohe alguses sain endalegi üllatuseks väikese vahe sisse, Ikla poole liikudes ootasin seltskonda järele. Uuesti ründasin poole maa peal ja kuna väga vaheaegu ei teadnud, siis ega maha keerata ei tahtnud. Nii see võit tuli ning nüüd peaks olema ka sarja üldvõit kindustatud,» oli Jõeäär rahuolev.

Naistest võitis Mari-Liis Mõttus, kes naases äsja MMilt. «Kohe koju jõudes oli meil Võrumaa enda väike võistlus. Väsimus oli suur ja jalad kinni, ainult väikevennal silmad särasid, sest sai mulle «pähe teha». Eilseks sain vist välja puhatud, sest lihased hakkasid tööle ning täna tulin starti juba väga hea fiilinguga.»

«Poole maa peal jäeti grupis vahe sisse ja proovisin ise seda kinni sõita. Korra kuulsin, et Liisa Ehrberg on jõudnud juba minuti kaugusele minust, siis oli küll grupis utsitamist. Aga sain hakkama. Hooaja lõpus on paar UCI sõitu ees, ootan nüüd pingsalt rattaliidu infot, kas leitakse rahaline kate. Cyclocrossi hooaeg pole ka veel alanud, sedagi tahaks sõita,» sõnas Mõttus. 

Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Greg Hallop, naistest Krista Karing. Võistkondlikus arvestuses hõivas poodiumi kõrgeima astme KoMo/Veloplus, naiskondadest Hawaii Express/Cyclon.

Gardena maratoni võitis Joosep Mesi. Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Pärnumaa poiss Virgo Mitt. Põltsamaa lastesõitudes oli nobedaim Hardy Grünberg, tüdrukute parim oli Linda Lensment. Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide viimane etapp toimub 28. septembril Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles