Korvpalli MM: Serbia teenis esimese kaotuse, Argentina oli kindlalt parem Poolast

Carl-Robert Puhm
Copy
Ricky Rubio (palliga) tõmbab taas selga FC Barcelona mängusärgi.
Ricky Rubio (palliga) tõmbab taas selga FC Barcelona mängusärgi. Foto: Cheng Min / imago images / Xinhua / SCANPIX

Hiinas jätkuvatel korvpalli maailmameistrivõistlustel peeti I- ja J-vahegruppides viimased kohtumised. I-vahegrupis oli Argentiina kindlalt 91:65 parem Poola koondisest. J-vahegrupis alistas Hispaania 81:69 suurfavoriit Serbia.

I-vahegruppi esikoha peale peetud viimases kohtumises otsustati mängu saatus juba üsna kohtumise alguses. Teise veerandaja alguses pääses Argentiina 10 punktiga ette ning väiksemaks kui 9 punkti enam vahe ei läinudki. Mängu lõpus paisus vahe 26-ni ning Argentina tagas endale vahegrupi võidu. Argentiinlaste parim oli vanameister Luis Scola 21 punkti ja kuue lauapalliga, Marcos Delia lisas 12 silma. Poola resultatiivseimaks kerkis kodustatud ameeriklane A.J. Slaughter 16 punktiga. Kaotusest hoolimata pääses vahegrupist edasi ka Poola.

J-vahegrupis põnevusmängus alistas Hispaania seni kaotuseta püsinud Serbia. Esimese veerandaja 20:13 võitnud Serbia lasi hispaanlastel teisel veerandajal visata 32 punkti ning poolajapausile mindi juba Hispaania 45:37 eduseisul. Kolmanda veerandaja alguses õnnestus hispaanlastel eduseisu suurendada ning lähemale kui üheksa punkti enam Serbia ei saanudki. Võitjate parim oli Ricky Rubio 19 punktiga, Victor Claver lisas 14 silma ja noppis seitse lauapalli. Serblaste parim oli üleplatsimees Bogdan Bogdanovic 26 punktiga. Serblaste suurim staar Nikola Jokic eemaldati teise poolaja alguses, kuna serblane patustas nii ebasportliku- kui tehnilise veaga.

Võit Serbia üle tagas Hispaaniale vahegrupi võidu ning veerandfinaalis kohtutakse I-alagrupi teise ehk Poola koondisega. Alagrupis teiseks jäänud Serbia kohtub veerandfinaalis  Argentina koondisega. Veerandfinaalid peetakse tuleval teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles