Ameerika unelm: rootslaste ebajumal teenib USA kõrgliigas suurimat palka (1)

Postimees Sport
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Ameerika Ühendriikide jalgpalli kõrgliiga on pikalt olnud Euroopa vutimeeste vanadekodu, kuhu suundutakse mängima pärast aktiivse karjääri lõpetamist. Lisaks kergemale tasemele ootab superstaare ees ulmeline palganumber, mis paneb tavainimese imestusest õhku ahmima. Business Insideri avaldatud nimekirjast selgub, et tänavuse hooaja enimteeniv pallur on rootslane Zlatan Ibrahimovic.

Endine Manchester Unitedi ja Paris Saint Germaini mängumees paneb aastas taskusse 7,2 miljonit dollarit, mis võrdub 6,4 miljoni euroga. Selge on see, et rootslasele ei maksta niisama ilusa näo eest, sest alates LA Galaxyga liitumisest on ta 50 kohtumisega saanud kirja 45 väravat. 

Teisele kohale palganumbri arvestuses platseerus FC Toronto kapten Michael Bradley, kes sportlastee jooksul esindanud ka Borussia Mönchengladbachi, AS Roma ja SC Heerenveeni tiime. Ameeriklane teenib kuus 451 000 eurot (aastas 5,4 miljonit eurot).

Kolmanda positsiooni hõivas üllatuslikult Saksamaa vanameister Bastian Schweinsteiger, kelle sissetulek on viis miljonit eurot aastas. Legend esindab Chicago Fire'i värve, kusjuures samas klubis mängis 2013. aastal ka eestlane Joel Lindpere.

Inglismaa rahvuskoondise läbi aegade suurim väravakütt Wayne Rooney paikneb pingerea seitsmendal astmel (DC United, 3 miljonit eurot). 32-aastane portugallane Nani, kes karjääri jooksul võitnud 17 erinevat trofeed, saab aastas kahe miljoni euro võrra rikkamaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles