EM-valikmängud: Soome kaotas, Kreeka ei suutnud alistada Liechtensteini

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Teemu Pukki pärast realiseeritud penaltit Itaalia vastu.
Teemu Pukki pärast realiseeritud penaltit Itaalia vastu. Foto: Lehtikuva / Reuters/Scanpix

Eile peeti Euroopa 2020. aasta jalgpalli meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril mitmeid mänge. Kuigi meie põhjanaabrid pidid Tamperes tunnistama Itaalia 1:2 paremust, on soomlaste šansid EMile jõuda head. 

Itaallased läksid mängu 59. minutil Ciro Immobile väravast juhtima ning mitmel korral hoidis heade tõrjetega soomlaste usku kõrgel slovaki päritolu puurivaht Lukas Hradecky.

Soomlaste ründetäht, Inglismaa Premier League`i klubis Norwich mängiv Teemu Pukki oli see mees, kes murdis 42 aastat kestnud soomlaste väravapõua mitmekordse maailmameistri Itaalia vastu. Mis siis, et penaltist. Viimati lõid soomlased Itaaliale värava, kui Kai Haaskivi skooris 1977. aastal Torinos.

Sinivalgete õnnetuseks määras kohtunik 79. minutil penalti ka itaallaste kasuks. Nimelt ei jäänud vilemees Bobby Maddenil märkamata, et Sauli Väisanen puutus karistusalas palli käega, küll tahtmatult – aga käsi on käsi. Jorginho realiseeris 11 m karistuslöögi ja kindlustas Itaaliale J-alagrupis kuuenda järjestikuse võidu.

Kuigi Soome kaotas, on neil koos 12 punkti ning nende šansid otse teisena alagrupist EMile pääseda suurepärased, sest appi tõttas nii Armeenia, kes alistas Bosnia 4:2 , kui ka Kreeka, kes ei suutnud kääbusriik Liechtensteini vastu kodus enamat 1:1 viigist. Bosnia peatreener Robert Prosinecki teatas pärast kaotust Armeeniale matšijärgsel pressikonverentsil, et paneb ameti maha. Otsustavaks kujunevad kaks järgmist mängu.  12. oktoobril kodus Bosniaga ja 15. novembril, samuti kodus armeenlastega. Armeenia tõusis pärast eilset võitu J–alagrupis 9 punkitga kolmndale kohale.

8. septembri EM-valikmatšide resultaadid:

J-alagrupp:

Armeenia - Bosnia ja Hertsegoviina 4 : 2

Soome – Itaalia 1 : 2

Kreeka - Liechtenstein 1 : 1

D-alagrupp:

Gruusia  -  Taani 0 : 0

Šveits - Gibraltar 4 : 0

F-alagrupp:

Rumeenia - Malta 1 : 0

Hispaania -  Fääri saared 4 : 0

Rootsi - Norra 1 : 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles