Eesti/Läti motokrossi külgvankritandemit tabas taas ebaõnn

Postimees Sport
Copy
Kert Varik koos lätlasest korvimehe Lauris Daidersiga on enne maailmameistrivõistluste viimast etappi kuuendal kohal.
Kert Varik koos lätlasest korvimehe Lauris Daidersiga on enne maailmameistrivõistluste viimast etappi kuuendal kohal. Foto: Elmo Riig

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste eelviimane etapp toimus eelmisel nädalavahetusel Prantsusmaal. Hooaja jooksul palju probleemide küüsis olnud Kert Varik ja Lauris Daiders ei pääsenud nendest ka Prantsusmaal kui tulemus saadi kirja vaid ühest sõidust.

Laupäeval oma grupi kvalifikatsioonis kuuenda koha teeninud Varik ja Daiders jäid pühapäeval toimunud avasõidus kahjuks juba teisel ringil raja äärde ja taas kadus lootus etapi kokkuvõttes korralikku tulemust teha. Esimese sõidu võitsid Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Holland/Läti), kes sellega ka maailmameistrivõistluste esikoha kindlustasid. Teise koha teenisid Koen Hermans ja Nicolas Musset (Holland/Prantsusmaa) ning kolmanda koha Zeno Compalati ja Bastien Chopin (Itaalia/Prantsusmaa).

Teises sõidus tegid väga hea stardi Varik ja Daiders, kes neljanda võtsid stardi järel sisse neljanda positsiooni. Mehed võitlesid enamuse sõidust koha eest viie kiirema hulgas ning sõidu lõpus oldigi neljandal kohal. Kui ees sõitnud Bax ja Stupelis mehaanilise rikke tõttu katkestama pidid tõusid Varik ja Daiders kolmandale kohale ja seal ka sõit lõpetati. Esimesed olid teises sõidus Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart (Belgia/Holland) ning teised Jake Brown ja Joe Millard (Suurbritannia).

Etapi kokkuvõttes teenis Kert Varik ja Lauris Daiders 20 punktiga 11.

koha. Esikoha said 40 punktiga Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart, teised olid 40 punktiga Koen Hermans ja Nicolas Musset ning kolmandad 38 punktiga Jake Brown ja Joe Millard. Enne viimast etappi on Varik ja Daiders 300 punktiga kuuendal kohal.

Viimane etapp toimub sellel nädalavahetusel Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles