Korvpalli MM: Kreeka võitis, kuid liiga väikselt

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kreeka NBA superstaar Giannis Antetokoumpo ei suutnud kreeklasi kaheksa hulka aidata.
Kreeka NBA superstaar Giannis Antetokoumpo ei suutnud kreeklasi kaheksa hulka aidata. Foto: Jayne Russell / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hiinas jätkuvatel meeste korvpalli maailmameistrivõistlustel olid täna veerandfinaliste otsustavas kohtumises K-vahegrupis vastamisi Tšehhi ja Kreeka. Kreeklased olid tšehhidest 84:77 paremad, kuid mitte piisavalt, et pääseda veerandfinaali. Kreeklastele oleks koha kaheksa hulgas taganud vähemalt 12-punktine paremus.

Kuigi Tšehhi kaotas Kreekale, on neil endiselt võimalik teha ajalugu. Kui USA peaks täna alistama Brasiilia, mis on äärmiselt tõenäoline, siis jõuavad tšehhid esimest korda pärast Tšehhoslovakkia lagunemist korvpalli MMil kaheksa parema sekka. Peaks aga Brasiilia ameeriklasi võitma, on K-vahegrupist teiseks veerandfinalistiks USA järel Brasiilia.

Teistes täna lõppenud mängudes alistas Montenegro Jaapani 80:65, Leedu võitis Dominikaani Vabariiki 74:55 ning Jordaania oli parem Senegalist 79:77.

Brasiilia – USA mäng algab Eesti aja järgi täna kell 15.30. L-vahegrupis selgitavad võitja Prantsusmaa ja Austraalia. Kell 15 algav mäng on samuti äärmiselt tähtis, sest kaotaja läheb kohe veerandfinaalis kokku turniiri suursoosiku USAga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles