Rally Estoniat külastas 50 000 fänni, üritus jõudis miljonite inimesteni

Postimees Sport
Copy
Fännid Rally Estonial uudistamas Esapekka Lappi autot
Fännid Rally Estonial uudistamas Esapekka Lappi autot Foto: WRC

Tänavune WRC promotisooniralli Rally Estonia osutus üliedukaks - televisooni, sotsiaalmeedia ja raja ääres käinud publiku poolest püstitati rekordeid.

Rally Estonia pilt jõudis tänavu rohkem kui sajasse riiki. Teiste seast vahendasid pilti oma kanalitesse nt BT Sport (UK), Fox Sports (Ladina-Ameerika), YLE (Soome), DAZN (Itaalia, Hispaania, Saksamaa, Austria and Šveits) ja Kanal 2 (Eesti). 

Eriti menukas oli Rally Estonia Eesti televaatajate seas. Ürituse telenumbrid näitasid, et keskmiselt vaatas iga neljas Eesti mees Rally Estoniast vähemalt 5-minutilist kajastust.

Ott Tänaku võiduga päädinud ralli oli selle aasta suurim autospordiüritus Baltikumis. Ralli tõi raja äärde 50 000 fänni, mida on 25% rohkem kui möödunud aastal. Kaks kõige suuremat publikumagentit olid Tartu linnatänavatel toimunud ava- ja lõpukatse.

Rally Estonialt toodetud videod kogusid 2,7 miljonit vaatamist WRC ja ürituse enda kanalites. Ainuüksi WRC ja Rally Estonia ametlikud lehed tõid ralli nädalavahetusel 1,5 miljonit täiendavat lehekülje vaatamist.

 WRC-sarja promootor Oliver Ciesla sõnul läks võistlus korda.

«Fännid ja meedia toetasid WRC'd ja Ott Tänakut ja Martin Järveoja uskumatu kirega. Me hindame võimalust korraldada üritust sellises riigis, kus näidatakse ala vastu sellist kirglikkust.

Kuigi see polnud MM-etapp, olid kohal WRC meeskonnad ja sõitjad, võimaldades fännidele nautida WRC hõngu enne Soome rallit.

Me hindame väga toetust, mida saime Eesti valitsuselt, Eesti Autospordi Liidult ja Rally Estonia korraldusmeeskonalt, kes tegid selle ürituse võimalikuks,» lisas Ciesla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles