Korvpalli MM: Austraalia alistas lõpusekunditel Prantsusmaa, USA oli üle Brasiiliast

Carl-Robert Puhm
Copy
Patty Mills palliga
Patty Mills palliga Foto: Edgar Su / REUTERS

Hiinas jätkuvatel korvpalli maailmameistrivõistlustel peeti vahegruppides ära viimased mängud. Austraalia oli 100:98 parem Prantsusmaast, USA alistas 89:73 Brasiilia koondise.

L-vahegrupi viimases mängus selgitasid Austraalia ja Prantsusmaa koondised omavahel vahegrupi võitja. Kohtumine kulges punkt-punktis kõik 40 minutit. Mängu suurim eduseis oli Prantsusmaal, kui kolmanda veerandaja lõpus korraks üheksaga juhtima pääseti.  Neljas veerandaeg kulges äärmiselt tasavägiselt ja suuremaks kui neli punkti, ei läinud vahe kordagi.  Austraallaste viimasel rünnakul tegid prantslased vea Matthew Dellavedova vastu, kes kahest vabavisekest ühe realiseeris. Prantslased tegid seejärel auti välja söötes pallikaotuse, kui Patty Mills palli vahelt napsas.  Sellega oli mängu saatus otsustatud ja Austraalia teenis kahepunktilise võidu. Võitjate parim oli Mills 30 punktiga, Joe Ingeles lisas 23 silma. Prantslaste parim oli Evan Fournier 31 punktiga, Nando De Colo sai kirja 26 punkti.

Austraalia meeskond tagas võiduga vahegrupis esikoha ja kohtub veerandfinaalis Tšehhiga. Prantslased lähevad veerandfinaalis kokku Ameerika Ühendriikidega.

USA koondis oli täna K-vahegrupi viimases kohtumises 16 punktiga parem Brasiiliast.  Võitjate parimana tõid Kemba Walker ja Myles Turner 16 punkti. Brasiillaste parim oli Vitor Benite 21 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles