Janika Lõiv kordas MK-etapil karjääri parimat tulemust

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Max Fuchs/EGO-Promotion

Maastikuratturite aasta viimasel MK-etapil USA-s Snowshoe’is kordas Janika Lõiv oma karjääri parimat tulemust, kui lõpetas võistluse 13. kohal. Martin Loo oli 47.

Naiste seas võidutses nädal aega tagasi värskelt maailmameistriks kroonitud Pauline Ferrand Prevot ajaga 1:17.51. Ta möödus pikalt juhtinud Anne Terpstrast alles lõpuringil ning hollandlannal tuli lõpuks leppida neljasekundilise kaotuse juures teise kohaga. Kolmanda koha pälvis Suurbritannia meister Annie Last, kaotades võitjale 27 sekundiga. Eesti maastikukrossi valitsev meister Lõiv alustas võistlust neljandast reast, kuna MM-il lõhutud rattaraam ei lasknud eestlannal reedesel lühiraja võistlusel stardikohtade nimel heidelda. See aga ei takistanud Lõivul kõrgesse mängu sekkuda. Finišis kaotas eestlanna võitjale kolme minuti ja 47 sekundiga ning sai 13. koha. Samal positsioonil lõpetas ta Prantsusmaal toimunud MK-etapil.

«Start sujus väga hästi ja peagi olin esimese 20 hulgas,» rääkis Lõiv võistlusest. «Rada oli kiire ja eksimiseks palju ruumi ei olnud. Kui pool distantsist oli sõidetud, otsustasin natuke kiirust lisada. Möödumiskohti oli palju ja nii sain edukalt ettepoole liikuda. Viimastel ringidel jäin üksi püüdma Jolanda Neffi (valitsev Euroopa meister, kes heitles Snowshoe’s MK üldvõidu nimel – toim) ja Mehhiko sõitjat Daniela Campuzano Chavez Peoni. Sain nad kaks ringi enne lõppu kätte, kuid tegin lahtise kruusaga kurvis sõiduvea ning väike vahe tuli uuesti sisse. Finišisirgeks sain mehhiklanna uuesti kätte  ja lõpuspurdiga suutsin temast ka mööduda.»

MK-sarja üldvõidu pälvis viimasel etapil 5. koha saanud endine maailmameister Kate Courtney, kes kogus seitsme etapiga 1772 punkti. Neff oli 1742 punktiga teine ja Ferrand Prevot 1575-ga kolmas. Lõiv teenis 516 punkti, mis andis talle pingereas 23. koha.

Meeste seas pälvis esikoha šveitslane Lars Forster ajaga 1:26.09. Talle järgnesid viie- ja seitsmesekundilise kaotusega möödunud nädalal kaheksandat korda maailmameistriks kroonitud Nino Schurter ja prantslane Maxime Marotte. Eesti valitsev meister Martin Loo kaotas võitjale nelja minuti ja 34 sekundiga ning sai 47. koha. Teise eestlasena startinud Jarno Trey tulemust kirja ei saanud.

MK-sarja üldvõidu oli enne viimast etappi juba kindlustanud Schurter, kes kogus lõpuks 1995 punkti. Teise koha sai MMilt ja viimaselt MK-etapilt kõrvale jäänud Mathie van der Poel, kes otsustas keskenduda maanteesõidu maailmameistrivõistlustele, kolmanda koha sai Brasiilia meister Henrique Avancini. Punkte kogusid mehed vastavalt 1649 ja 1565. Loo sai seitsme etapiga 115 punkti, mis andis talle 62. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles