Korvpalli MM: Hispaania seljatas Poola ning sammus kindlalt poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Ricky Rubio
Ricky Rubio Foto: © Aly Song / Reuters/REUTERS/Scanpix

Korvpalli maailmameistrivõistluste teises veerandfinaalis läksid vastamisi Hispaania ja südika turniiri teinud Poola. Favoriit Hispaania ei vääratanud ning võttis tasavägisest mängust 90:78 võidu.

Hispaania alustas kohe kohtumist vägevalt ning tabati nii kaugelt kui ka lähivisetel. Suurt vahe sisse teha ei suudetud, sest Poola hoidis A.J. Slaughteri vedamisel hammastega Hispaanial järel. Kui avaveerandi võitis Hispaania 22:18, siis poolajaks oli hispaanlaste edunumbrid juba 46:41. 

Teise poolaja alguses suurendasid hispaanlased edu juba 14-punktiliseks ja võis tunduda, et nüüd lähevad NBA palluritega komplekteeritud, kuid Poola avaldas ikkagi vastupanu ning viimase veerandi keskpaigas oli vahe vaid 4 punkti. Sellele vastas Hispaania Ricky Rubio juhtimisel 11:0 spurdiga ning mängusaatus oligi otsustatud. 

Rubio oligi Hispaania koondise parim 19 punkti ja 9 korvisööduga. Lisaks viskasid Willy Hernangomez ja Rudy Fernandes vastavalt 18 ja 16 punkti. Poola koondise edukaim oli samuti 19 punkti visanud Slaughter. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles