Sergio Ramos tegi Hispaania jalgpalli ajalugu

Postimees Sport
Copy
Sergio Ramos.
Sergio Ramos. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Madridi Reali ja Hispaania jalgpallikoodise keskkaitsja Sergio Ramos sammus platsile oma 167. koodisemängus. Sellega tõusis ta nüüd Iker Casillase kõrvale enim mänge pidanud mängumeheks Hispaania koondises.

Sergio Ramos tegi oma koondise debüüdi juba 2005. aasta märtsis, olles ise vaid 18 aasta ja 361 päeva vanune. See tegi temast ka noorima Hispaania meestekoondise mängija läbiaegade, hiljem võttis selle rekordi oma nimele Cesc Fabregas. 

Tuntud oma hea väravavaistu poolest, lõi Ramos oma esimesed kaks koondiseväravat juba 2005. aasta oktoobris San Marino väravavahi seljataha. Kokku on mängumees skoorinud 21 korral. 

Suuremate trofeedena on Ramos koos Hipaaniaga võitnud maailmameistritiitli 2010. aastal ning kahel korral Euroopa meistriautasu aastatel 2008 ja 2012. 

Ainuisikuliselt võib ta Hispaania rekordinternatsionaaliks saada juba oktoobrikuus, kui kohtutakse Norraga. Euroopa rekordini, mida hoiab legendaarne Gianluigi Buffon, on minna veel 9 kohtumist. Läbi aegade rekordit hoiab egiptlane Ahmed Hassan 184 kohtumisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles