Käsipalli meistriliiga meeskondade arv vähenes kuuele

Ville Arike
, reporter
Copy
Käsipalli meistriliigas stardib kuus meeskonda.
Käsipalli meistriliigas stardib kuus meeskonda. Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit

Homme algavatel Eesti käsipallimeistrivõistlustel on meeskondade arv mullusega võrreldes vähenenud – kaheksalt kuuele. Meistriliigas ei mängi enam Põlva Coop ega Viimsi, suurt kantsi Põlvat esindab taas ainult riigi valitsev meister Serviti.

Teised osalejad on HC Tallinn, Kehra, Viljandi, Tapa ja Aruküla/Audentes. Põhiturniiril peetakse neli ringi, seejärel tulevad kevadel kolme võiduni mängitavad poolfinaalid ja finaal.

Hooaja avaüritusel reklaamis Serviti end kui meeskonda, kes osaleb 11. korda Balti liigas ja koguni 19. korda eurosarjas. Tugevuselt teises sarjas, EHF Cupil ongi tänavused mängud juba mängitud, sest Sloveenia klubile Ribnica Riko kaotati 22:32 ja 26:27 ning langeti konkurentsist. Tiimi kuulub kaks meest, kes on Eesti meistriks tulnud koguni 11 korral: Kristjan Muuga ja Eston Varusk. Kullast madalamat sihti pole Kalmer Mustingu tüüritaval Põlva meeskonnal tänavugi.

Mullu üllatuslikult finaali murdnud HC Tallinna ambitsioonid pole vähenenud, klubijuhi ja uue peatreeneri Risto Lepa sõnul soovitakse Eesti pealinnas jõuda ükskord professionaalse käsipalliklubini. Millal see juhtub, ei tihka ta veel ennustada.

Paljukordne Eesti meister HC Kehra rõhub nooruslikule energiale: mängijate keskmine vanus on 22 aastat, peatreeneriks vaid 25-ne Mart Raudsepp. Aruküla loots Martin Noodla märkis, et sealse kooli juurde valmis uus spordikeskus ning nüüd saavad pealtvaatajad mängudele kaasa elada ka tribüünidel.

Kuu viimasel nädalavahetusel algavas Balti liigas osaleb jätkuvalt neli Eesti klubi, kuid tugevamas alagrupis ainsana Serviti. Kehra liikus B-gruppi, sealt tõusis ülespoole aga Dobele meeskond Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles