Eesti spordimeditsiini tipud koonduvad Sportomedica alla

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kaspar Rõivassepp ja Egle Masing
Kaspar Rõivassepp ja Egle Masing Foto: sportomedica

23. septembril avatakse A. Le Coq Arena ruumides laia teenust pakkuv spordimeditsiinikliinik. Sportomedica meeskond koosneb oma ala spetsialistidest, kelle hulka kuuluvad teiste seas ortopeed Kaspar Rõivassepp ja endine tippsportlane ning psühholoog Virge Naeris. Oma teadmiste ja kogemustega panustab kliiniku loomisse ka mitmeid tippsportlasi säravate tulemusteni viinud füsioterapeut Indrek Tustit. 

Alates 23. septembrist tegutsev spordimeditsiinikliinik Sportomedica on mõeldud nii tippsportlasetele kui ka harrastajatele, kes otsivad spetsialistide tuge vigastuste ennetamisel, neist taastumisel ning psühholoogilist nõustamist sportlike saavutuste edendamisel.

Laia teenust pakkuvas spordikliinikus töötab üle kahekümne oma ala spetsialisti, kelle hulka kuuluvad suurel hulgal tippsportlasi ravinud ortopeed Kaspar Rõivassepp, spordiarst Gunnar Männik, psühholoogiline nõustaja Virge Naeris ja paljud teised.

Oma põhjalike teadmiste ja kogemustega füsioteraapiamaailmast panustab kliiniku loomisesse ka füsioterapeut Indrek Tustit.

«Meditsiinilisest aspektist vaadatuna on Eestis puudu füsioterapeutidest, kellel on põhjalikud teadmised nii spordist kui ka sportlastest. Tippsportlastel on abi saamiseks väga kõrged ootused – nad vajad tulemuslikku ravi kindla ajaperioodi jooksul ja seda erinevate spordialade spetsiifika raames,» rääkis Tustit.

Spordikliiniku masinaparki kuulub suur hulk treening- ning taastumisvahendeid. Sportlasele ja harrastussportlasele on mõeldud näiteks lööklaine aparaat erinevate ülekoormuslike kõõluste probleemide ravimiseks, isokineetiline dünamomeeter lihasjõu hindamiseks ning Eestis uusima tehnoloogiaga AlterG antigravitatsiooni liikumisrada nii taastusraviks kui ka treenimiseks.

Sportomedica teenuste hulka kuuluvad ka noorsportlaste terviseuuringud, mida rahastab Eesti Haigekassa ennetusprojekti «Noorsportlaste tervisekontroll spordiga seotud terviseriskide ennetamiseks» raames. Kuni 19-aastased noored, kes lisaks kehalise kasvatuse tundidele treenivad ja võistlevad regulaarselt vähemalt kuus akadeemilist tundi nädalas, saavad registreeruda terviseuuringutele vaid visiiditasu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles