Korvpalli MM: USA kaotas taas, seekord jäädi alla Serbiale

Carl-Robert Puhm
Copy
Nikola Jokic viset takistamas
Nikola Jokic viset takistamas Foto: / ZUMAPRESS.com

Hiinas jätkuvatel korvpalli maailmameistrivõistlustel kohtusid 5.-8. koha mängus turniirieelsed suursoosikud USA ja Serbia. Kohtumisest väljusid võitjana serblased 94:89. Tegu oli teise korraga USA korvpallikoondise ajaloos, kui ameeriklased kaotanud kaks kohtumist järjest.

Mäng algas serblaste täielikul domineerimisel. Esimene veerandaeg kuulus serblastele koguni 32:7. Teisel veerandajal suutsid ameeriklased end koguda ja veerandaja omakorda suureskooriliselt võita. Teine veerandaeg USAle 33:12, mis tähendas, et poolajaks oli serblaste edu kahanenud neljapunktiliseks - 44:40.

Kolmandal veerandajal pääses Serbia taas vahepeal kümne punktiga ette, kuid viimasele veerandile mindi seisult 71:68 . Neljandal veerandajal kasvatas Serbia viis minutit enne lõppu eduseisu 13-punktiliseks ja USA enam kaotusseisust välja ei tulnudki. 

Võitjate parim oli  Bogdan Bogdanovic, kes tõi 28 punkti ja andis 6 resultatiivset söötu. Vladimir Lucic lisas 15 silma. USA resultatiivseim oli Harrison Barnes 22 punktiga.

Päeva teises kohtumises oli Tšehhi 94:84 parem Poola koondisest. Võitjate parim oli Vojtech Hruban 24 punkti ja 12 lauapalliga, Tomas Satoransky lisas 22 punkti ja 12 korvisöötu. Poola resultatiivseim oli Adam Wazcynski  22 punktiga.

Tšehhi kohtub laupäeval peetavas viienda koha mängus Serbia koondisega. Poola mängib USAga seitsmendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles