Korvpalli MM: Hispaania alistas kahe lisaajaga põnevuslahingus Austraalia ja jõudis finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Basketball WM, Spanien - Australien Basketball WM, Spanien - Australien (190913) -- BEIJING, Sept. 13, 2019 -- Marc Gasol (R) of Spain breaks through during the semifinal match between Spain and Australia at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. ) (SP)CHINA-BEIJING-BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-SEMI FINALS-ESP VS AUS(CN) ZhangxChenlin PUBLICATIONxNOTxINxCHN
Basketball WM, Spanien - Australien Basketball WM, Spanien - Australien (190913) -- BEIJING, Sept. 13, 2019 -- Marc Gasol (R) of Spain breaks through during the semifinal match between Spain and Australia at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. ) (SP)CHINA-BEIJING-BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-SEMI FINALS-ESP VS AUS(CN) ZhangxChenlin PUBLICATIONxNOTxINxCHN Foto: Zhang Chenlin / imago images / Xinhua

Hiinas toimuvatel korvpalli maailmameistrivõistlustel selgus esimene finalist, kelleks on Hispaania, kes alistas esimeses poolfinaali trilleris Austraalia 95:88.

Pekingis Wukesong Arenale oli kogunenud 19 000 pealine publikut, kes tulid jälgima põnevuslahingut Hispaania ja Austraalia vahel.

Avaveerandil sai oma mängu kiiremini tööle hispaanlased, kes haarasid 11:6 algedu. Austraalia toibus koheselt, kuid Sergio Llulli sireeniga teele saadetud kaugvise tõi veerandaja võidu ikkagi Euroopa meeskonnale 22:21. 

Teine veerand kuulus täielikult Austraaliale, kui kaitses hoiti hispaanlased teise veerandi kuuenda minutini 2 punkti peal. Ise seevastu sopsati Patty Millsi eestvedamisel uhkelt kaugviskeid. Pikemale puhkepausile mindi Austraalia 37:32 juhtimisel. 

Foto: Meng Yongmin / imago images / Xinhua

Riietusruumist tuli teise hingamisega platsile Hispaania, kes vähendas kiiresti vahe minimaalseks, kuid kohe leidsid austraallased vastuse ning spurtisid omakorda 10:0. Veerandi lõpp kuulus ikkagi Euroopa mängumeestele ja viimasele neljandikule mindi Austraalia 55:51 eduseisul. 

Viimane veerand meenutas rohkem maadlusmatši. Korvid tulid ülimalt keeruliselt ja mänguilust võis ainult unistada. Paisu tagant sai nüüd paremini minema Austraalia, kes kahe korviga edu kaheksa punktiliseks kasvatas. Hispaania peatreener Sergio Scardiolo võttis aja maha ning see tõi ka kasu. Tasa ja targu tuldi kahe punkti kaugusele ning nüüd vastas time-out'iga Austraalia peatreener Andrej Lemanis. 

Austraalia jõudis võidulävele, kui kaks ja minutit enne normaalaja lõppu juhiti viie punktiga ning omati ka palli. Kaks rumalat pallikaotust andsid Hispaaniale võimaluse ning nemad kasutasid selle kohe ära, kui Ricky Rubio ja Marc Gasoli koostööst jõuti jälle punkti kaugusele. Hispaania läks peale esimest veerandit esimest korda juhtima, kui Gasol tabas kaks vabaviset ning viis Hispaania 71:70 juhtima. Austraalial jäi vastamiseks veel 8,7 sekundit. Mills teenis kiiresti omakorda vabavisked, aga eksis nendest teisel, mis andis Hispaaniale veel võimaluse. Ricky Rubio keskvälja vise läks napilt siiski mööda ja ees ootas lisaaeg. 

Lisaajal haaras juhtohjad hispaanlased ja Gasoli korvide järel juhiti juba viie punktiga. Austraalia ei andnud alla, minutiga viigistati jällegi mänguseis. Lõpp möödus väga rabedalt, kumbki korve ei saanud ning pallikaotuste näol tehti kingitusi mõlemalt poolelt. 14 sekundit enne esimese lisaaja lõppu viskas Patty Mills Austraalia vabavisetest kahe punktiga juhtima. Hispaania leidis vastuse, kui omakorda viskas vabavisked sisse Marc Gasol. Siiski jäi veel Austraaliale 4 sekundiga korv leida, kuid Matthew Dellavedova vise ei tabanud. 

Teine lisaaeg sarnases esimesega, kui kiiresti läks Hispaania taas juhtima, sedapuhku koguni kaheksa punktiga, kui kaks kaugviset tabas Madridi Reali tagamees Sergio Llull. Vabavisete virr-varris näitasid Hispaanlased kordamööda enesekindlust ja võeti ülikeeruline võit 95:88. 

Hispaania sangariks kerkis 33 punkti visanud Marc Gasol. Vägeva esituse tegi ka 19 punkti ja 12 resultatiivset söötu toonud Ricky Rubio. Austraaliat ei päästnud kaotusest ka Patty Millsi 32 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles