Eesti-Läti segapaar tuli MMil karjääri kõrgeimale kohale

Postimees Sport
Copy
Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste etapp
Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste etapp Foto: Stijn Vanoverbeke

Sellel nädalavahetusel toimus Saksamaal Rudersbergis külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp. Ilusa lõpu MMi hooajale tegid Kert Varik ja Lauris Daiders, kes said etapi kokkuvõttes viienda koha. Sarja üldarvestuses võeti kuues koht, mis on Kert Variku jaoks senise karjääri parim tulemus.

Laupäeval toimunud kvalifikatsioonisõidus olid Kert Varik ja Lauris Daiders B grupis neljandad ja see andis neile pühapäevasteks põhisõitudeks kaheksanda stardikoha. Avasõidus tegid mehed enda kohta korraliku stardi ning esimeste ringide järel oldi üheksandal kohal. Meeste koostöö oli ühele arusaamatusele vaatamata väga hea ning sõidu lõpuks suudeti viiendale kohale tõusta. Viimasel etapil olid rajal ka Markus Normak ja Karl-Robert Kasesalu, kes esimeses sõidus 18. koha said. Sõidu võitsid Stuart Brown ja Josh Chamberlain (Suurbritannia), teise koha said Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart (Belgia/Holland) ja kolmanda koha Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Holland/Läti).

Teises sõidus said Varik ja Daiders üsna sarnase stardi esimesega ja avaringil järel olid mehed taas üheksandal kohal. Sõit möödus meie meestel tõusvas joones ja hooaja viimane sõit lõpetati kuuendal kohal. Sõidu võitsid taas Stuart Brown ja Josh Chamberlain, teise koha said Etienne Bax ja Kaspars Stupelis ning kolmanda koha Jake Brown ja Joe Millard (Suurbritannia).

Etapi kokkuvõttes tulid Varik ja Daiders 31 punktiga viiendale kohale. Võidu võtsid mitme aastase vaheaja järel 50 punktiga Stuart Brown ja Josh Chamberlain. Teise koha said 42 punktiga Etienne Bax ja Kaspars Stupelis ja kolmanda koha 40 punktiga Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart. Hooaja kokkuvõttes tulid Varik ja Daiders 331 punktiga senise karjääri kõrgeimale kuuendale kohale. Maailmameistriks tulid 604 punktiga Bax ja Stupelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles