Eesti jalgpallurid välismaal: Cagliarile ja AIK-le võidud, väravad Sappinenilt ja Purjelt

Postimees Sport
Copy
Rauno Sappinen.
Rauno Sappinen. Foto: NK Domžale

Pärast koondisepausi naasid Eesti koondislased oma koduklubide juurde. Itaalia kõrgliigas teenis mänguaega koondise kapten Ragnar Klavan, kes aitas Cagliari hooaja esimese võiduni. Üliolulise võidu said Rootsis kirja Karol Mets ja AIK, Sloveenias avas oma väravatearve Rauno Sappinen ning Soomes lõi võiduvärava Ats Purje.

Klavan sekkus eilses kohtumises võõrsil Parma vastu mängu vahetusest, kui ta tuli platsile 69. minutil. Tolleks hetkeks 2:1 eduseisus olnud eestlase meeskond võitis kohtumise lõpuks 3:1. See oli Cagliari jaoks kahe kaotuse kõrvale esimene võit tänavuses Serie A-s. Tabelis on kolm punkti kogunud 12.-17. kohal asuvad meeskonnad. Täisedu ehk üheksa punktiga on tabeli tipus Milano Inter, seitse punkti on kogunud nii Bologna kui ka Torino Juventus ning kuue punktiga on hetkel neljas FC Torino, kes võõrustab vooru viimases mängus täna õhtul seni punktita Leccet.

Rootsi kõrgliigas alistasid Karol Mets ja Stockholmi AIK võõrsil 2:1 Häckeni. Mets viibis väljakul kogu kohtumise. AIK tõusis 49 punktiga tabeliliidriks, Malmö jääb neist maha kahe punktiga. Malmö alistas viimati 1:0 Norrköpingu, kelle väravavaht Andreas Vaikla jälgis matši varumeestepingilt. AIK võib täna siiski liidrikohast ilma jääda, sest Malmöga võrdselt 47 punkti kogunud Djurgården kohtub täna õhtul Helsingborgiga.

Rauno Sappineni ning Mattias Käiti koduklubi Domžale sai nädalavahetusel Sloveenia meistrivõistluste üheksandas voorus kirja oma hooaja esimese võidu, kui võõrsil mängiti üle Triglav 3:2. Sappinen tegi kaasa kogu kohtumise ja viis Domžale 50. minutil 2:1 juhtima, Käit sekkus mängu vahetusest kohtumise 82. minutil, mil seis oli 2:2. Domžale saldoks jäi möödunud nädalal lausa neli punkti, sest neljapäeval tehti kodus väravateta viik Muraga. Tolles kohtumises kuulus Käit algkoosseisu ja mängis 85 minutit ning Sappinen jälgis matši varumeestepingilt. Nädalavahetusel nelja viigi ja nelja kaotuse kõrvale oma esimese võidu saanud Domžale tõusis kümne meeskonnaga liigas seitsme punktiga kaheksandaks.

Norra kõrgliigas said nii Joonas Tamm kui ka Taijo Teniste kirja 90 minutit, kuid teenisid võõrsil kaotuse. Tamm ja Lillestrøm jäid laupäeval 1:3 alla Rosenborgile, Teniste ning Brann vandusid eile 0:1 alla Kristiansundile. Sergei Zenjovi ja Artjom Dmitrijevit tabas sama saatus Kasahstanis, sest Zenjov ja Karagandõ Šahtjor kaotasid võõrsil 1:2 Astanale ning Dmitrijev ja Okžetpes 0:1 Tobolile. Dmitrijev mängis 90 minutit, Zenjov vahetati Šahtjori mängus välja 89. minutil.

Soome Veikkausliigas jagati kõrgliiga kaheks ning hooaja teises pooles mängib esimese kuue seas Ats Purje koduklubi KuPS. Just Purje lõi 36. minutil KuPSi võiduvärava eilses 1:0 võidumängus HJK üle. Turu Inter on parimana teeninud 45 punkti ning KuPS on lähima jälitajana kõigest kahe punkti kaugusel. Tabeli teises pooles viigistasid täismängu kirja saanud Mihkel Aksalu ja Trevor Elhi SJK-ga 1:1 Hindrek Ojamaata mänginud VPS-i. Brent Lepistuta mänginud Lahti alistas 3:0 RoPSi ja HIFK mängis 3:1 üle KPV, kui kohtumist jälgis varumeestepingilt Martti Puolakainen. Võitluses seitsmendale kohale on enim punkte teeninud just Lahti (31), HIFK ja SJK jäävad kahe punkti kaugusele. RoPS jääb omakorda neist maha viie punktiga, kuid edestab kahe punktiga tabeli lõpus olevaid VPSi ja KPV-d. 

Armeenia kõrgliigas võitsid Nikita Baranov ja Alashkert võõrsil 3:0 Pyuniku. Baranov tegi kaasa kogu kohtumise. Mänguaega ei jagunud Ilja Antonovile, kelle koduklubi Ararat-Armenia viigistas võõrsil 1:1 Urartuga.

Šotimaa kõrgliigas ei jagunud mänguaega ka Madis Vihmannile, kelle koduklubi St. Johnstone viigistas võõral väljakul Aberdeeniga 1:1. Henri Anieri koduklubi Suwon viigistas eile võõrsil 1:1 Bucheon 1995-ga. Anier jälgis matši varumeestepingilt.

Poola esiliigas viigistas Artur Pika ja Henrik Ojamaa koduklubi Legnica Miedź 0:2 kaotusseisu jäämise järel 2:2 Grudziądzi Olimpiaga. Nii Pikk kui ka Ojamaa olid väljakul 90 minutit. Ken Kallastele mänguaega ei jagunud, kui Tychy 71 alistas 2:1 Suwałki Wigry.

Leedus jätkub Sergei Mošnikovi koduklubi Palanga kaotusteseeria. Viimati jäädi koduväljakul 2:3 alla Kauno Žalgirisele, kui Mošnikov tegi kaasa kogu kohtumise ja andis väravasöödu. Bulgaaria kõrgliigas jäi mänguajata Artjom Artjunin, kelle koduklubi Veliko Tarnovo Etar kaotas võõrsil Ludogoretsile 0:2.

Itaalia tugevuselt kolmandas liigas käis väljakul Markus Soomets, kes sekkus Rende Calcio 0:3 kaotusmängus Vibonese vastu mängu vahetusest 57. minutil.

Saksamaal sai U17 liigas esimese võidu kirja Aleksandr Šapovalovi koduklubi Freiburg. Vastaseks olnud SpVgg Greuther Fürth mängiti üle tulemusega 3:0, kaks esimest tabamust kirjutati just Šapovalovi nimele (7. ja 51. minutil). Inglismaal kaitses väravavaht Karl Jakob Hein 90 minutit Londoni Arsenali U23 meeskonna puuri ning aitas oma meeskonnal 2:1 alistada Leicester City eakaaslased.

Itaalia tugevuselt teises U19 liigas mängisid Georgi Tunjov ja SPAL tulemusega 1:0 üle Brescia. Oliver Jürgens ja Hellas Verona alistasid U17 liigas tänu penaltile sama tulemusega Chievo Verona. Nii Tunjov kui ka Jürgens kuulusid oma meeskondade algrivistusse ning vahetati välja kohtumise lõpus. Mattias Männilaane ja Markkus Seppiku koduklubi Kieli Holstein kaotas Saksamaa U19 liigas Hertha BSC-le 1:3. Mänguaega teenis Seppik, kes pääses väljakule 50. minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles