10 põnevat fakti Meistrite liiga alagrupiturniiri kohta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Jonathan Moscrop / ZUMAPRESS.com

Täna algab Euroopa jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniir, kui toimuvad E-, F-, G- ja H-grupi avamängud. Postimees noppis suure jalgpallihooaja alguse puhul välja kümme põnevat fakti.

94 kohtumist on Meistrite liiga alagrupiturniiril pidanud hispaanlane Iker Casillas. Talle järgnevad portugallane Cristiano Ronaldo (83) ja hispaanlane Xavi Hernandez (80).

Real on Meistrite liiga alagrupiturniiril löönud kokku 333 väravat. Barcelona on 307 tabamusega teisel kohal.

66 väravat on Meistrite liiga alagrupiturniiril löönud argentiinlane Lionel Messi, edestades selles arvestuses Ronaldot viie ja prantslast Karim Benzemat koguni 23 tabamusega.

Ronaldo lõi Meistrite liiga 2015/16 hooaja alagrupiturniiril Reali särgis rekordilised 11 väravat.

Rekordilised 5 väravat lõi brasiillane Luiz Adriano alagrupimängus Donetski Šahtari eest Barõssavi BATE võrku (21. oktoobril 2014).

10,96 sekundil on löödud Meistrite liiga alagrupiturniiri kõige kiirem värav, kui brasiillane Jonas Goncalves Oliveira skooris Valencia eest Bayeri Leverkuseni vastu (1. novembril 2011).

16 aasta ja 87 päeva vanune oli Brüsseli Anderlechti nigeerlasest pallur Celestine Babayaro, kui mängis Meistrite liiga alagrupiturniiril Bukaresti Steaua vastu (23. novembril 1994). Ta on noorim jalgpallur, kes alagrupiturniiril mänginud.

38 aasta ja 59 päeva vanune oli Roma itaallasest legend Francesco Totti, kui lõi Meistrite liiga alagrupiturniiril värava (25. novembril 2014). Ta on vanim jalgpallur, kes alagrupiturniiril skoorinud.

22 korda järjest on Real jõudnud Meistrite liiga alagrupiturniiril kahe parema hulka ehk pääsenud play-off’i. Pöörane seeria algas hooajal 1997/98.

Rekordilised 25 väravat lõi Pariisi Saint-Germain eelmisel hooajal Meistrite liiga alagrupiturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles