Soomest sai 2021. aasta võrkpalli EMi korraldajamaa

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Soome vollefännidel on põhjust rõõmustada - 2021. aastal on nad lemmikmeeskonnale seitsmendaks meheks väljakul.
Soome vollefännidel on põhjust rõõmustada - 2021. aastal on nad lemmikmeeskonnale seitsmendaks meheks väljakul. Foto: SEDAT SUNA / EPA/Scanpix

Soome saab olema üks neljast riigist lisaks Eestile ja Tšehhile ja veel ühele riigile, kes korraldavad ülejärgmise aasta Euroopa meistrivõistlusi, teatas Euroopa võrkpalliföderatsioon (CEV). Neljandat korraldajamaad pole CEV veel teada andnud.

Soomes on võrkpalli populaarsus viimastel aastatel tohutult kasvanud, seda kinnitas ka üleeile Ljubljanas peetud Soome – Venemaa võrgulahing, mida väisasid kaks ja pooltuhat sinivalget Soome vollefänni. Viimati korraldas Soome võrkapalli meeste EMi 1993. aastal.

CEVi president Aleksandar Boričić ütles, et EuroVolley formaat on muutunud. «Teeme kõik selleks, et erinevad riigid saaksid osa võrkpalli suursündmusest. Meil on heameel tervitada Soomet nende riikide hulgas, kes võõrustavad EMi 2021. aastal,» sõnas Boričić.

Soome Võrkpalliliidu president Pasi Sydänlammi oli CEVi otusega äärmiselt rahul.« Pole kahtlust, et need on soome võrkaplli jaoks väga head uudised. Usun, et 2021. aAastal suudame kodupublikule pakkuda unustamtuid momente,» ütles ta.

Soomes on võrkpalli populaarsus kasvanud eriei pärast 2007. aastat, mil tuhande järve maa rahvusmeeskond võitis Moskva EMil 4. koha, 2014. aastal Poolas toimunud maailmameistrivõistlustel saavutas Soome koondis 9. koha.

Käimasoleval EMil kohtub Soome alagrupis C täna Ljubljanas edasipääsu otsustavas mängus Türgiga. Soome on hetkel ühe võiduga viiendal kohal, Türgil on võit rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles