Hamilton ei ole Verstappenitele eeskujuks

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: Federico Basile / IPA / IPA / PA Images/Scanpix

Max Verstappenil on oma isa, samuti endise F1 piloodi Jos Verstappeniga, väga lähedased suhted. Viimast märgatakse tihti Red Bulli boksis. Jos Verstappen ütles, et tema poja karjäär pole mingil juhul peegelpilt Briti vormel 1 piloodi Lewis Hamilton sõitjakarjäärist.

Max Verstappenil on käsil võimas hooaeg. Enne eelseisva nädalavahetuse Singapuri GP-d hoiab 21-aastane hollandlane üldarvestuses kolmandat kohta. Vaatamata sellele, et Verstappen edestab mõlemat Ferrari sõitjat, jääb ta 99 punktiga Hamiltonist maha, britil on koos 284 punkti ning ta on teel kuuenda maailmameistri tiitli suunas.

Ometi on ka Hamiltonil karjääri jooksul mõõnu olnud. 2010. aastal otsustas Hamilton loobuda oma isa teenetest enda mänedžerina. Britt ütles toona, et selline samm oli absoluutselt vältimatu.

Kuigi Hamiltonide ja Verstappenite isa-poja suhetes on teatud sarnasusi, on Jos Verstappen oma läbisaamises poja Maxiga aga kindel.

«Olen täiesti veendunud, et Max ei hakka kunagi mõtlema, et okei, nüüd on aeg teha omi asju ilma isata. Ma lasen tal teha omi asju niigi. Ma ei anna talle ainult õpetussõnu, et kuidas peaks asju tegema, vaid jagan ka kiitust,» rääkis Jos Verstappen.

Max Verstappen saab septembri lõpus 22-aastaseks, kuid vaid viis etappi lahutab teda 100. GP sõidust. Eelmisel aastal võidutses Singapuris Hamilton, Verstappen platseerus teiseks, talle järgnes Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles