Veemoto noorte EMil osaleb kuus Eesti noorsportlast

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Nädalavahetusel toimuval veemoto EMil osaleb kuus Eesti noorsportlast
Nädalavahetusel toimuval veemoto EMil osaleb kuus Eesti noorsportlast Foto: Viesturs Lācis

Tuleval nädalavahetusel selgitatakse Saksamaal Rendsburgis rahvusvahelise veemotospordi föderatsiooni UIM ainsa võistluspaatide noorteklassi GT-15 Euroopa parimad sportlased.

Saksamaale Rendsburgi Euroopa meistrivõistlustele sõidab Eestist kuueliikmeline meeskond. Praegu on kokku registreeritud 19 osalejat ja Eesti noored on pea kolmandik neist.

Osalejatest on kohale tulemas kogu Euroopa paremik, sealhulgas MMil hõbedale ja pronksile tulnud lätlased Laura Lackovica ja Nils Slakteris. Maailmameister Alex Cewe ei ole veel registreerunud, aga lootust on, et ka tema osaleb. Rootsist on veel kohale tulemas Mathilda ja Hilmer Wiberg, kes on ka kindlasti tugevas konkurentsis.

Enamik EMile sõitvatest noortest on alustanud võistlemist sel hooajal ja omandavad alles kogemusi. Erik-Rennes Pihlak Tallinnast ja Hendrik Arula Tartust on minemas oma elu esimesele rahvusvahelisele tiitlivõistlusele. Viljandi poisid Kalvin Thomas Royster, Sten Ivanov ja Paul Richard Laur on sel hooajal osalenud küll MMil, aga eriti suurt kogemuste pagasit veel ei oma.

Kõige suuremate kogemustega sõitja on Viimsi koolipoiss Joonas Lember, kellel on käimas rahvusvaheliste tiitlivõistluste teine hooaeg. 

«Mul on väga hea meel, et meie noorteklass on jälle tõusuteel. Kindlasti on uutele noortele suureks eeskujuks möödunud hooajal noorteklassis lõpetanud Stefan Arand, kes on selle klassi mitmekordne maailma- ja Euroopa meister. MMi parimaks tulemuseks oli meil Kalvin Thomas Roysteri viies koht. Praegu oleme seadnud eesmärgi, et kolm meie noort tulevad parima kaheksa hulka. Kuna enamik noori sõidab alles esimest hooaega, siis kohe medalit ei looda, aga kindlasti võib keegi neist meeldivalt üllatada,» rääkis EMile koondise esindajana sõitev Eesti Veemoto Liidu peasekretär Algo Kuus.

Laupäeval sõidetakse ajasõidud, kvalifikatsioonid ja esimene võistlussõit. Pühapäeval sõidetakse viimased kolm sõitu ja selgub Euroopa meister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles