Kurioosne: Moskvas saalid hõivatud, CSKA peab kaks Euroliiga mängu Kaliningradis

Toimetas Ville Arike
Copy
Mullu krooniti Euroliiga meistriks Moskva CSKA. Tänavu tahetakse samamoodi tšempion välja selgitada ausal teel.
Mullu krooniti Euroliiga meistriks Moskva CSKA. Tänavu tahetakse samamoodi tšempion välja selgitada ausal teel. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EPA

Korvpalli Euroliiga valitsev meister Moskva CSKA teatas, et peab aastavahetuse kandis põhihooaja kaks kodumängu hoopis Kaliningradis.

Seal võetakse 26. detsembril vastu Milano Armani ja 3. jaanuaril Ateena Panathinaikos, mängud toimuvad 7000 pealtvaatajat mahutavas hallis Jantarnõi. Olgu öeldud, et Eesti kodanikud pääsevad juba mõnda aega Kaliningradi oblastisse tasuta elektroonilise viisaga.

CSKA president Andrei Vatutin selgitas klubi kodulehel otsuse tagamaid: «Osutusime Euroliiga ajakava hilise kinnitamise ohvriks. Mängukalender sai paika alles juulis, kuid selleks ajaks olid juba Megasport, CSKA universaalhall ja teised Moskva areenid erinevate ürituste tarvis broneeritud. Kontsertide ja uusaastaüritustega seotud tööstuses ei hakka keegi ootama, kas meie kodumängud langevad uusaastapidustustega kokku või mitte.

Meie raskustest teada saades saabus CSKAsse umbes kümme pakkumist nii Venemaa erinevatest linnadest kui ka välismaalt. Tahan tänada kõiki, kes huvi tundsid, eriti asjasse suure entusiasmiga suhtunud meie Serbia ja Valgevene sõpru. 

Siiski oli meie esimene eelistus mängude pidamine kodumaal ning Kaliningradi asukoht näib ideaalne. Linnas on suurepärane mänguhall, mis sarnaneb Kaasani ja Krasnodari omaga. Samuti eelistasime ala arendamiseks ja populariseerimiseks mängida «mittekorvpallilinnas» – kõik eeldused on olemas ja perspektiivis võiks Kaliningrad saada VTB Ühisliiga meeskonna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles