Sammelvuo esimesed triibulised ja Sloveenia «maailma parimad fännid»

Andres Vaher
, reporter
Copy
Vaade Sloveenia - Venemaa eilsele mängule Ljubljanas.
Vaade Sloveenia - Venemaa eilsele mängule Ljubljanas. Foto: Jure Makovec / AFP

Pärast võrkpalli EMil eile õhtul kärgatanud suurüllatust, kui Sloveenia alistas tiitlikaitsja Venemaa, kiitsid nii omad kui ka võõrad Sloveenia meeskonda ja fänne.

Tänavu esimese välismaalasena Venemaa võrkpallikoondise peatreeneriks määratud soomlane Tuomas Sammelvuo neelas uues ja uhkes ametis alla esimese mõrupilli. Suvisel Rahvuste liiga debüüdil Venemaa kohe esikohale tüürinud Sammelvuo oli pärast EMi veerandfinaalis Sloveenialt saadud 1:3 kaotust mõistagi nördinud.

«Spordis juhtub huvitavaid asju. Sa võidad eelmise mängu kindlalt, aga järgmises kohtumises algab alates esimesest punktist uus sõda,» meenutas Sammelvuo alagrupiheitlust, kus Venemaa Sloveeniat 3:0 nüpeldas. «Teadsime, et Sloveenia servib võimsalt. Nii nad tegidki. Lisaks ründasid väga hästi kõrgeid palle, otsides löökideks erinevaid nurki, mitte meie blokki. Meil seevastu oli eriti kahes esimeses geimis rünnakuga suuri probleeme. Õnnitlen Sloveeniat, täna olid nad meist märksa paremad!»

Venemaa koondise peatreener Tuomas Sammelvuo.
Venemaa koondise peatreener Tuomas Sammelvuo. Foto: Jure Makovec / AFP

«Olime soosikud ja see avaldas meile survet. Pärast esimese geimi kaotust läks veel raskemaks ja me ei suutnud mängu käiku enam pööret tuua. Sloveenia fännid andsid meeskonnale hullumeelse energia,» kiitis Venemaa kapten Igor Kobzar nii vastaseid kui ka nende toetajaid.

«Olime pallingul ja rünnakul imelised. Kui lisada meie sama imelised fännid, moodustame koosluse, mida võita on igaühel äärmiselt keeruline,» kuulutas sloveenide itaallasest peatreener Alberto Giuliani.

«See on hullumeelne! Oleme sellest unistanud ja sellesse uskunud. Meie fännid on maailma parimad. Võitlesime, jättes oma südamed väljakule. Aga nüüd läheme kulla järele!» kuulutas Sloveenia temporündaja Jan Kožamernik.

Sloveeniat ootab neljapäeval õhtul samuti koduses Ljubljanas poolfinaal maailmameistri ja teise suursoosiku Poolaga. Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad EMi poolfinaale ja finaali otseülekandes.

Päris pommüllatuseks ei saa Sloveenia edu siiski kindlasti pidada, sest nelja aasta tagusel EM-finaalturniiril juba võideti hõbemedalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles