Meenuta: MM-sarja naasev Uus-Meremaa ralli on pakkunud eestlastele nii rõõmu kui kurbust

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Uus-Meremaa rallil.
Ott Tänak Uus-Meremaa rallil. Foto: M-Sport

Eile avaldatud WRC sarja 2020. aasta kalendris on ühe uue tulijana tagasi Uus-Meremaa ralli, kus aastate jooksul mitmed eestlased ka sõitnud on.

Eile avaldatud MM-sarja kalendris on kolm suurt muudatust: kadunud on Korsika, Kataloonia ja Austraalia rallid, asemele tulevad Keenia, Jaapani ning Uus-Meremaa etapid. Uus-Meremaa rallilt on eestlastel meenutada nii head kui ka halba. 

Markko Märtin võttis kokku Uus-Meremaa rallist osa koguni neljal korral. Näiteks 2002. aastal lõppes eestlase jaoks Uus-Meremaa ralli väljasõiduga, aasta hiljem pidi Märtin katkestama tehniliste probleemidega.

2004. aastal suutis Märtin aga Uus-Meremaal lõpetada kolmandal kohal. Avakatse järel oli Märtin koguni ralli liider, eelviimase katse järel oli eestlane teisel kohal, kuid viimase kiiruskatsega suutis Marcus Grönholm eestlasest mööda minna ning nii lõpetas Märtin ralli kolmandal kohal. Rallivõidu võttis Petter Solberg.

Poodiumikohti on Eesti sõitjatel Uus-Meremaa rallilt ette näidata aga veelgi: aastal 2009 PWRC arvestuses Mitsubishi Laceriga võistelnud Martin Rauam suutis omas klassis Uus-Meremaa ralli lõpetada samuti kolmandal kohal. Klassivõit kuulus siis Martin Prokopile, Rauami järel lõpetas neljandal kohal ei keegi muu kui nüüdseks MM-sarja tipuski kihutanud Hayden Paddon.

Ott Tänak on Uus-Meremaa rallil sõita saanud korra. Aastal 2012, kui Tänak MM-sarja tipptasemel esimest hooaega sõitis, sai Tänak oma võimed proovile panna ka Uus-Meremaa rallil. Tänak näitas kolme päeva vältel stabiilset sõitu, ta oli algusest peale hoidmas viiendat kohta, mõnel kiiruskatsel oli ta koguni teine. Ralli lõppes Tänaku jaoks aga 20. kiiruskatsel, kus teelt välja sõideti ja katkestati. Siis võitis ralli Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles