Tartu lubas kahel korral Valga-Valka mängu tagasi, kuid lõpp pöörati otsustavalt enda kasuks

Postimees Sport
Copy
Hetk mängust Tartu Ülikool - Pärnu Sadam.
Hetk mängust Tartu Ülikool - Pärnu Sadam. Foto: Facebook / Tartu Ülikooli korvpallimeeskond

Eesti-Läti korvpalliliiga avavoor jätkus laupäeval Valgas, kui sealse BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa ning külla sõitnud Tartu Ülikooli vaheline heitlus kujunes eriti tuliseks matšiks, millest võitjana väljusid lõpuks tartlased (84:90).

Kodumeeskond Valga-Valka oli avapoolajal suurtes raskustes Robert Valge, Martynas Mažeika ja Kregor Hermeti kaugvisetega ning seitsme minuti möödudes haaras Tartu 22:11 eduseisu. Avaveerandiks viskasid külalised juba 30 punkti täis ning kuigi võõrustajad said järk-järgult mängu tagasi, oli Tartu poolajaks 14 punktiga peal.

Lauavõitlust täielikult domineerinud Valga-Valka (kohtumise lõppedes 43:24, seejuures ründelaud 21:4) polnud alla andnud ning kolmanda veerandaja alguses suudeti vahe vähendada üheksale punktile. Tartu aga vastas võimsa spurdiga ja kaks minutit enne viimast neljandikku oldi 68:47 juhtimas, kuid Valga-Valka 7:2 spurt jättis kodumeeskonnale lootused veel alles.

Nii ka läks, kui Valga-Valka tuli neljandale veerandajale mürinal peale, tehes 9:0 spurdi, ja Tartut hoiti 3,5 minutit korvideta. Seisult 63:73 tegid piirilinlased veel 10:0 spurdi ja esimest korda oli tablool viiginumbrid. Hendrik Eelmäe valus kaugvise ja vaheltlõige viisid Tartu taas viiega ette ja kuigi Branko Jereminov tabas võõrustajate poolelt mitu rasket kolmepunktiviset, pääses Tartu kokkuvõttes ikkagi suure ehmatusega ja vormistati napp kuuepunktiline võit.

Nagu mainitud, oli Valga-Valka lauavõitluses Tartust üle, kuid visketabavuses jäädi alla 44% - 58%. Kaugviskeid saatis Tartu läbi korvirõnga 12/25, Valga-Valka aga 8/26. Korvisööte andis Tartu rohkem 26:17 ja ka vaheltlõikeid tehti rohkem, vastavalt 12:4. Olgu ühtlasi ära mainitud, et hetkel teadmata põhjustel ei teinud Valga-Valka eest kaasa hooaja-eelsetes mängudes põhirotatsiooni kuulunud tagamees Emils Kruminš ning puudu olid ka Davids Denafs, Ricards Daniels Vanags ja Yuli Kalinin. Tartu poolelt polnud rivis Kent-Kaarel Vene.

Adomas Drungilas viskas Tartu parimana 22 punkti ja andis 5 korvisöötu. Martynas Mažeika järgnes 20 punkti ja 10 korvisööduga ning Robert Valge lisas 18 silma (kaugvisked 4/6). 13 punkti sai kirja Kregor Hermet ja 10 silma kogunes Hendrik Eelmäe nimele.

Valga-Valka resultatiivseimana viskas 18-aastane Filipp Gafurov 17 punkti, võttis kaheksa lauapalli ja andis neli korvisöötu. Vladimir Bulatovic lisas 16 ja Branko Jereminov 15 punkti, neli lauapalli ja viis korvisöötu. Timo Eichfuss kogus 12 punkti ja kuus lauapalli ning Michael Besti nimele jäi 11 punkti ja kaheksa lauapalli.

Eesi-Läti korvpalliliiga jätkub pühapäeval, 29. septembril, kui võistlustules on BK Liepaja - Rakvere Tarvas ning Pärnu Sadam ja VALMIERA GLASS VIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles