Blogi: Ferraride ebaõnn kinkis Mercedesele Venemaal kaksikvõidu (1)

Postimees Sport
Copy
Tänavust MM-sarja juhib praegu Lewis Hamilton.
Tänavust MM-sarja juhib praegu Lewis Hamilton. Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Alates 2014. aastast F1 kalendris olevat Venemaa GP on suutnud võita vaid Mercedese sõitjad ja nii läks ka seekord. Olgugi, et Ferrarid näitasid nii viimastel etappidel kui ka tänase sõidu alguses head minekut, siis võidu noppis ikkagi Lewis Hamilton, kellele järgnesid tema meeskonnakaaslane Valtteri Bottas ja Ferrari piloot Charles Leclerc.

Enne sõitu: 

Pärast suvepuhkust on Ferrari oma arendusega Mercedesele järgi jõudnud ning alates Belgia GPst pole nendele vastast leidunud. Kui Belgias ja Itaalias võidutses Charles Leclerc, siis Singapuris sai üle pika aja võidurõõmu tunda Sebastian Vettel. See tähendab, et valitsev maailmameister Lewis Hamilton on esmakordselt pärast eelmise hooaja algust kolm etappi võiduta jäänud. 

Venemaa GP kuulub Mercedese täieliku valitsemise alla, sest ainult nende piloodid on Šotsi autodroomil võidutsenud. Kui Lewis Hamiltoni auhinnakappi kuulub kolm Venemaa GP trofeed (2014, 2015, 2018), siis korra on kõrgeimale poodiumiastmele tõusnud ka Nico Rosberg (2016) ja Valtteri Bottas (2017). 

MM-üldseis on enne Venemaa GPd:

  • Lewis Hamilton 296 punkti
  • Valtteri Bottas 231
  • Charles Leclerc 200
  • Max Verstappen 200
  • Sebastian Vettel 194
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles