Eesti-Läti kossuliiga: Pärnu alistas Valmiera ametivennad

Postimees Sport
Copy
Pärnu Sadam võitis kodusaalis Valmierat.
Pärnu Sadam võitis kodusaalis Valmierat. Foto: Karoliine Aus

Eesti-Läti korvpalliliiga pühapäevases viimases kohtumises alistas mullune Eesti liiga pronksimeeskond Pärnu Sadam neile külla sõitnud Valmiera Glass VIA meeskonna skooriga 89:64 (21:24, 25:12, 22:18, 21:10).

Valmiera haaras avaveerandi keskpaigas 14:8 eduseisu, kuid Pärnu vastas 13:3 spurdiga. Külalised said 24:21 eduseisu tagasi, mille peale pärnakad vastasid 7:0 spurdiga ning haarasid sellega kerge initsiatiivi. Hea tabavus lähivisetel aitas kodumeeskonnal järk-järgult vahet suurendada ning poolajaks olid pärnakad kümnepunktilise edumaa kätte võidelnud.

Kaugvisetele rõhku pannud, kuid neid võrdlemisi kehvalt tabanud Valmiera ei suutnud kolmanda veerandajaga vahet vähendada ning pigem püüdis Pärnu juba 20 punktiga ette minna. Viimane neljandik algas seisult 68:54, kuid külalised said ligi kahe minutiga 6:1 spurdi teha ning üle pika aja oli vahe alla kümne punkti. Siim-Markus Posti, Märt Rosenthali ja Rob Marberry abiga läks Pärnu aga 15 punktiga ette ja ülejäänud minutid olid vaid lõppskoori vormistamise küsimus.

Pärnu pani lauas oma paremuse maksma, milles oldi 48:36 üle. Korvisööte jagati samuti rohkem (19:17) ning viskeid tabati väljakult 49-protsendiliselt. Valmieral oli see näitaja 34%, kusjuures kaugviskeid suudeti läbi korvirõnga saata vaid 6 37st.

Rob Marberry viskas Pärnu eest 23 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Lauris Blaus tõi 15 silma ja kogus samuti üheksa lauapalli. Märt Rosenthal lisas 13 punkti ja sai kätte seitse lauapalli ning Jeremiah Daniel Paige lisas 13 punkti ja viis lauapalli. Hea esituse tegi Siim-Markus Post, kes sai kirja üheksa punkti ning andis ka kaheksa korvisöötu.

Valmiera parim oli kaksikduubli teinud Roberts Blumbergas 16 punkti ja 13 lauapalliga. Klavs Dubults järgnes 12 ning Valters Veveris üheksa punktiga.

«Alates teisest veerandajast saime kaitses pidama. Esimesel veerandajal pick and roll kaitse ei toiminud ja võib-olla ka Karl-Martin Kask lasi enda pealt läbi, aga pärast oli juba parem. Teisel poolajal suutsime vastased surve alla panna ja neile ei tulnud piisavalt häid viskekohti. Mängu võitsime täna eelkõige kaitse pealt ja kiidan Siim-Markus Posti, kes mängis nagu õige mängujuht. Varu on veel meil kõvasti. Ameerika poisid pole veel päris hästi sulandunud ning peame agressiivsemaks saama. Kui jääme passiivseks, siis karistatakse meid kohe,» rääkis Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.

Mida oodata järgmisest mängust Rakvere Tarva vastu, kes sai võõrsil 81:65 võidu BK Liepaja üle? «Teada-tuntud mehed on neil tagaliinis. Eks see peamine sihtmärk ole, kuidas need mehed kinni saame. Peame samuti näitama, et oleme füüsiliselt paremas vormis,» lisas Rannula lõpetuseks.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 2. oktoobril, kui BC Kalev/Cramo võõrustab BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles