Kergejõustiku MMi päeva tipphetked: Lasitskene ja Warholm püüavad pilke

Postimees Sport
Copy
Maria Lasitskene.
Maria Lasitskene. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

Kergejõustiku MMil toimub täna neljas võistluspäev ning taas ei tohiks igavust tunda. Millised on õhtu naelad IAAFi kodulehe hinnangul?

Mitu aastat järjest on naiste kõrgushüppes teada – kõik hüppavad, Maria Lasitskene ületab 2 meetrit või rohkem ja võidab. Nüüd on hea võimalus selleks, et kaks esimest asja juhtub taas. Kuid kas tuleb ka võit? Ta kaotas Euroopa ja USA matšil Julia Levtšenkole ning mõni teinegi naine on võimeline jõudma maagilise 2 meetrini.

***

400 meetri tõkkejooksu finaal toimub kahjuks Rasmus Mägita. Karsten Warholm on selle distantsi tänavu läbinud 46,92, Rai Benjamin 46,98-ga. Abderrahman Samba näitas 47 sekundist paremat aega eelmisel aastal. Need kolm meest peaksid jagama medalid, mille värv on kõditavalt lahtine. Ja kas langeb ka Kevin Youngi nimel olev maailmarekord 46,78?

***

Naiste 3000 meetri takistusjooksu suursoosik Beatrice Chepkoech ei saanud kaks aastat tagasi Londoni MMil oma närvidega hakkama, ebaõnnestus veetõkke esimesel ületamisel ning lõpuks võtsid kaks kirkamat medalit Emma Coburn ja Courtney Frerichs. Nüüd näib mullu hiilgava maailmarekordi püstitanud Chepkoech lihtsalt võitmatu. Kas ka Dohas?

***

Kettaheites pole sel korral viimsel lahinguväljal kahjuks ühtegi eestlast. Seetõttu tuleb kaasa elada teistele. Paberil näpuga järge ajades peaks võitma Daniel Stahl. Ent ka Fedrick Dacres on ületanud 70 meetri joone. Medalit ihkavad ka Matt Denny, Alin Firfirica, Ehsan Hadadi ja teised. Piisab ühest väga hästi õnnestunud katsest ja poodiumikoht võib käes olla.

***

Dohas algab tänane võistluspäev kell 16.30, finaalid kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles