Eesti kurlingunaiskond võitis Lätis rahvusvahelise turniiri

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Marie Turmann tiimikaaslasi juhendamas.
Marie Turmann tiimikaaslasi juhendamas. Foto: Richard Gray/Maailma Curlinguliit

Riias toimunud rahvusvahelisel kurlinguturniiril võidutses Eesti kurlingunaiskond Marie Turmanni juhtimisel. Finaalkohtumisel saavutasid eestlannad veenva võidu Läti naiskonna üle tulemusega 9:6.

Kui kahe viimase aasta jooksul võidutsesid turniiril leedukad, siis tänavu tõi võidu koju Eesti naiskond.

Eesti kurlingunaiskond võitis kõik turniiri käigus peetud kohtumised. Alagrupis alistas Team Turmann kolm Läti naiskonda ning poolfinaalis saavutati võit Venemaa üle. Finaalis oli eestlannade vastaseks Läti naiskond, kes esindas Lätit Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlustel ning saavutas tugevaimas A-grupis 5. koha, kuid pidi sel korral tunnistama eestlannade paremust.

Eesti naiskonna kapten Turmann sõnas, et kuigi turniiri käigus oli kohti, mida saaks parandada on esimese turniiri kohta tulemus väga hea. «See oli meie jaoks esimene välisturniir antud koosseisuga ning ka esimene turniirivõit. Mängudes oli kohti, mida saab parandada, kuid esimese turniiri kohta oli tulemus suurepärane. Tiimitöö ja viskesoorituse tase olid meil väga head,» ütles Turmann turniiri kommenteerides.

Team Turmanni koosseisus mängisid kapten Marie Turmann, abikapten Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann.

Riias toimunud rahvusvaheline kurlinguvõistlus Riga International Curling Challenge 2019 toimus viiendat korda. Turniiril osales kokku 8 naiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles