Tipptreener saadeti keset Doha MMi dopingusüü tõttu koju

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Alberto Salazar (keskel).
Alberto Salazar (keskel). Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Kergejõustikutreenerile Alberto Salazarile määrati dopinguvastaste reeglite rikkumise eest nelja-aastane juhendamiskeeld ja ta saadeti keset Doha MMi koju.

USA antidoping leidis, et Salazar on rikkunud antidopingureegleid ajal, mil ta oli Nike Oregon Project treeninggrupi peatreener. Tegu on grupiga, mis loodi esmalt selleks, et aidata USA pikamaajooksjad järele aafriklastele. Hiljem muutus treeninggrupp rahvusvaheliseks ning sellega liitus ka neljakordne britist olümpiavõitja Mo Farah.

Farah treenis Salazari käe all vahemikus 2010–2017. «Mul on hea meel, et USADA on aastaid kestnud uurimisega lõpuni jõudnud. Mul on nulltolerants nende suhtes, kes punast joont ületavad. Olen õnnelik, et see lugu lahenduse sai,» rääkis Farah.

IAAF saatis täna välja pressiteate, milles kinnitas, et Salazari akrediteering Doha MMil on tühistatud. Veel esmaspäeval elas Salazar kaasa 10 000 meetri jooksus ühe oma hoolealuse Sifan Hassani kullavõidule.

«The Oregon Project ei ole pooldanud ega hakka kunagi pooldama dopingukasutamist. Ma kaeban otsuse edasi ja loodan, et see ebaaus protsess leiab oma tõetruu lahenduse,» ütles Salazar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles