Solskjaer kritiseeris Arsenali viigivärava puhul kohtunikutööd

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Pierre-Emerick Aubameyang.
Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Darren Staples / Sportimage/PA Images

Manchester United ja Londoni Arsenal leppisid eile Inglismaa kõrgliigas 1:1 viiki. Arsenali viigivärav sündis vastuolulisest olukorrast, mille eest on kohtunikubrigaadi ka kritiseeritud.

Nimelt tõstis küljekohtunik Pierre-Emerick Aubameyangi 58. minuti värava ajal suluseisu märgiks lipu. Kuigi VAR päästis Arsenali jaoks olukorra, lõpetasid Unitedi mängijad lippu nähes mängimise.

Kuigi Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer möönab, et süüdi on vaid nemad ise, võinuks kohtunikud selles olukorras paremini tegutseda.

«Ashley Young tõstis käe üles. Võib-olla ta kõhkles pisut. Ta oleks jõudnud kaitsesse veel appi. Mul ei ole värava osas vastuväiteid, see oli igati reeglitepärane. Küljekohtunik oleks pidanud lihtsalt lipu tõstmata jätma. Lipu tõstmine mõjutab paratamatult selliseid olukordi. Ta oleks võinud oodata ja hiljem oleks VAR selguse toonud,» rääkis Solskjaer.

Väravaautor Aubameyang ütles, et oli oma positsioonis kindel. «Teadsin, et suluseisu polnud ja mängisin olukorra lõpuni. Kuulsin alles publikult, et mulle vilistati suluseis. Lõpuks värav luges ja see on peamine. Veidi imelik oli VARi oodata, aga mul pole selle vastu midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles