PM Walesis. Ralli uus korraldajalinn sai tormituultest räsida

Karl Mihkel Eller, Llandudno
Copy

Walesi ralli võistluskeskus on kolinud Llandudno linnakesse, kus eelmistel aastatel on asunud ralli finiš. Sel nädalal tormituulte meelevalda sattunud Llandudno rannapromenaad ja alleed võõrustavad MM-sarja rallipaare ning neid saatvat karavani.

2019. aastaks 20 000 elanikuga Llandudno linna kolinud rallipark asub rannapromenaadil, kus meeskondade poolt paigaldatud telkide läheduses loksuvad Iiri mere lained. Kohalike sõnul olid tormituuled Llandudnos eriti suured esmaspäeva õhtul. Ilmateade lubab ka nädalalõpuks enam kui 22m/s puhuvat tuult ning vihmahooge.

Teisipäevaks anti suurele osales Walesist tormihoiatus, sest piirkonda tabas tihe vihmasadu ja püsis oht üleujutusteks. Õnneks jäi see vaid hoiatuseks ning peale tugevate tuuleiilide ja kerge vihmasaju Llandudno rohkem räsida ei saanud.

Rallipark on võrdlemisi killustunud. WRC-sarja meeskonnad asuvad kohaliku meelelahutuskeskuse Venue Cymru lähistel parklates. Ühele suuremale platsile on koondatud Toyota ja M-Sporti meeskonnad, mõned sajad meetrid ühes suunas asub Hyundai ja teises suunas Citröeni meeskond.

Kui kortermajade varjus on suurtiimide platsidel võrdlemisi vaikne, siis tuulte meelevalda on jäetud WRC2-sarja ja JWRC meeskonnad, mis asetsevad Llandudno rannapromenaadil. Seal puhub tuul sõnaotses mõttes sea püsti ja tiimidel on tükk tegemist, et oma vara maa peal hoida.

Eestlastest on Walesi rallil esindatud MM-sarja üldliidrid Ott Tänak ja Martin Järveoja ning JWRC klassis Roland Poom ja Ken Järveoja. MM-etapi ametlik start antakse neljapäeval Liverpoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles