Noor Eesti tennisist alistas endast tuhat kohta kõrgemal paikneva mängija

Postimees Sport
Copy
Daniil Glinka
Daniil Glinka Foto: Eesti Tenniseliit

19-aastane Daniil Glinka (ATP 1221.) sai Falunis 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril jagu endast ligi tuhat kohta eespool olevast prantslasest Baptiste Crepattest (ATP 280.).

Glinka alustas turniiri kvalifikatsioonist, kus võitis kindlalt kahte Rootsi noortennisisti. 18-aastane Oliver Johansson alistus tulemusega 6:3, 6:1 ja 16-aastane Arslanbek Temirhanov 6:0, 6:3, teatab Eesti Tenniseliit.

Esimeses ringis oli vastaseks hoopis teisest mastist mängija – esimese asetusega 25-aastane prantslane Baptiste Crepatte. Avasetis kaotas Glinka oma esimese servigeimi ja kuigi seadis jalule 3:3 viigi, ei suutnud kümnendas geimis oma pallingut hoida ja sett läks 6:4 prantslasele. Teises setis domineeris Glinka, ta murdis kolmandas ja viiendas geimis ning võitis kindlalt 6:2. Otsustav sett oli väga tasavägine. Punkt-punkti heitluses jõuti seisuni 4:4. Siis aga õnnestus Eesti noormehel vastane murda ja sett 6:4 enda kasuks kallutada.

Kohtumine kestis tund ja 43 minutit. Glinka lõi 15 serviässa ja tegi kaks topeltviga, Crepatte sai kirja üheksa ässa ja kolm topeltviga. Ka kõik muud statistikanäitajad olid Glinkal grammivõrra paremad. Esimeselt servilt teenitud punktid 73% vs 66%, teiselt servilt 59% vs 53%, kogupunktide arvestuses oli eestlane parem 86:72.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles