Tartus saab näha soomlaste valduses olevat jäähoki MM-karikat

Postimees Sport
Copy
Soome noor hokistaar Kaapo Kakko vahetult pärast finaalmängu Bratislavas MM-karikaga.
Soome noor hokistaar Kaapo Kakko vahetult pärast finaalmängu Bratislavas MM-karikaga. Foto: Peter Schatz / imago images / ActionPictures

Täna avab Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum eriväljapaneku, kus huvilistel avaneb võimalus tutvuda lähemalt jäähoki valitseva maailmameistri võidutrofeega.

Spordimuuseum toob kaheks nädalaks külastajate ette Soome meeste jäähokikoondise sel kevadel võidetud maailmameistrivõistluste karika. Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi projektijuht Priit Tõnisson märkis, et karika jõudmine Eestisse on eriline sündmus, sest tegemist on jäähoki kui rahvusvaheliselt olulise meeskonnaspordiala ühe tähtsama võistluse trofeega.

«Eestlastena oleme põhjanaabritele alati pöialt hoidnud ja nende võitude üle uhked ning fakt, et ese jõuab eestlaste ette enne kui Soome enda spordimuuseumisse, teeb meid rõõmsaks,» sõnas Tõnisson.

Tänavu maikuus Slovakkias toimunud jäähoki maailmameistrivõistluste viimases kolmes mängus õnnestus Soomel võita turniiri favoriite: veerandfinaalis Rootsit, poolfinaalis Venemaad ja finaalis Kanadat. Soomele oli see kolmas MM-tiitel, varem on maailmameistriteks tuldud 1995. ja 2011. aastal.

Lisaks MMi võitjakarikale on erinäitusel välja pandud Soome koondise hokivarustus ning mängusärgid nii varasemast kui ka praegusest ajast.

Jäähokiteemaline eriväljapanek on spordimuuseumis avatud 2.–13. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles