Superhoos Gnabry vaigistas Põhja-Londoni ja tuleb taas Eestit kollitama (1)

Andres Vaher
, reporter
Copy
Serge Gnabry värvis Põhja-Londoni vähemalt eile õhtul punaseks.
Serge Gnabry värvis Põhja-Londoni vähemalt eile õhtul punaseks. Foto: GLYN KIRK / AFP

Jalgpalli Meistrite liiga eilse õhtu peategelane Serge Gnabry lustis paigas, mis talle varasemast hingelähedane ja raputas Tottenhami fännide haavadele lisaks neljale löödud väravale veelgi soola.

«Põhja-London on punane!» säutsus Müncheni Bayerni ründaja veidi pärast 7:2 võidetud mängu, viidates ilmselgelt Tottenhami suure rivaali Londoni Arsenali särgivärvile.

Endist meeskonnakaaslast tervitasid ka Arsenali pallurid. Näiteks Hector Bellerin.

Arsenali poolehoidjad tundsid naabrimeeste suure sauna – Tottenham pole koduväljakul endale iial lubanud lüüa seitset väravat – üle samuti varjamatut rõõmu, kuid ei unustanud «hea sõnaga» meenutamast ka Arsene Wengerit, kes lubas Gnabryl klubist kergekäeliselt lahkuda.

2012. aastal Stuttgardist Arsenali akadeemiaga liitunud väle vasakäär laenati kolm hooaega hiljem West Bromwichile ning müüdi seejärel vaid viie miljoni naelsterlingi eest Bremeni Werderile. Arsenali esindusmeeskonnas ta õiget võimalust ei saanudki. Piisas vaid ühest hooajast Saksamaal, et teenida juba leping Bayerniga.

Tänaseks on 24-aastane Gnabry tõusnud ka Saksamaa koondise põhitegijaks. Juunikuises 8:0 võidumängus lõi ta Eestile kaks väravat ning soovib head hoogu järgmisel nädalalõpul Tallinnas peetavas EM-kohtumises kindlasti jätkata.

Siia sobib lisada ka omapärase fakti: eilses Põhja-Londoni hävitustöös sai lisaks Gnabryle sakslastest värava või söödu kirja vaid Joshua Kimmich.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles