Poom ja Järveoja noolivad Walesis MM-tiitlit või 15 000 eurot

Postimees Sport
Copy
Roland Poom ja Ken Järveoja lõpetavad Walesis JWRC MM-hooaja.
Roland Poom ja Ken Järveoja lõpetavad Walesis JWRC MM-hooaja. Foto: M-Sport

Roland Poom ja Ken Järveoja asuvad homme Walesi rallil starti unistusega JWRC klassi MM-tiitlist, kuid reaalse lootusega püüda sarja parimatele uustulnukatele välja pandud 15 000 eurot.

Homme antakse Liverpoolis start Walesi MM-rallile. Viiendat ja viimast korda on sel hooajal stardis ka Junior WRC MM-klassi võistluspaarid, keda on mudastele ja libedatele kruusateedele startimas 11.

Neljandat korda sel hooajal on MM-rallil M-Sport meeskonna Ford Fiesta R2T autol stardis ka Roland Poom ja Ken Järveoja, kes enne hooaja otsustavat rallit hoiavad JWRC sarjas neljandat kohta. Tänavu Rootsis ja Soomes noortele pilootidele mõeldud sarjas poodiumile jõudnud eestlased lähevad sama eesmärgiga starti ka Walesis.

JWRC klassis on Poom – Järveoja liidritest Tom Kirstensson – Henrik Appelskogist maas 54 punktiga, kuid hooaega lõpetaval etapil teenitud punktid korrutatakse kahega, lisaks saavad juuniorid punkte ka iga katsevõidu eest.

Samuti läheb kõigil viiel JWRC etapil osalenud paaril maha hooaja kehvim tulemus, mis Poomil – Järveojal on Sardiinias mitteosalemise tõttu juba maha arvestatud.

Kui JWRC MM-sarja üldvõidule on eestlaste võimalused pigem matemaatilised, siis palju parem seis on JWRC uustulnukate arvestuses, kus Poom – Järveoja hoiavad rootslaste järel teist kohta. Kui Kristensson – Appelskog peaks sarja kokkuvõttes võitma, läheb uustulnuka auhind 15 000 eurot teise koha omanikele.

Kui Järveoja on Walesis 10 aastat tagasi juba startinud, siis Poomile on see nendel legendaarsetel teedel esimene ralli. Tõsi, enne tänavust Korsika MM-rallit testis Poom just Walesi asfaldil, kuid sealsete kruusateedega tal varasem kokkupuude puudub.

Rootsi MM-ralli lõpetasid Poom ja Järveoja JWRC arvestuses teisel kohal.
Rootsi MM-ralli lõpetasid Poom ja Järveoja JWRC arvestuses teisel kohal. Foto: M-Sport

Roland Poom:

«Topeltpunktid annavad meile matemaatilise võimaluse ka JWRC MM-tiitel võita. Läheme sellele etapile sama plaaniga nagu teistelegi, et tahaks kõik katsed läbi sõita ja lõpetada poodiumil. Kõik, mis on rohkem, olen rahul, alla selle mitte. JWRC sarjas on vaja eelkõige mõistliku tempoga sõita ja autot hoida, sest R2 autoga ei saa alati maksimumi anda, vaid peab targalt sõitma. Need 15 000 eurot, mis on uustulnukale auhinnaks välja pandud, oleks kindlasti järgmise hooaja eelarvet silmas pidades abiks.»

Walesi MM-ralli saab alguse neljapäeval, nelja võistluspäeva jooksul sõidetakse 22 kiiruskatset ja läbitakse 309,76 katsekilomeetrit. Ilmajaam lubab kuni pühapäevani ralli piirkonda tugevat vihma ja tuult, mis tähendab, et võistlejaid ootavad Walesi rallile omased rasked tingimused.

JWRC klassi punktiseis enne Walesi MM-rallit:

1. Tom Kristensson - Henrik Appelskog 95

2. Jan Solans - Mauro Barreiro 94

3. Dennis Radström - Johan Johansson 61

4. Roland Poom – Ken Järveoja 41

JWRC klassi uustulnukate punktiseis:

1. Tom Kristensson - Henrik Appelskog 95

2. Roland Poom – Ken Järveoja 41

3. Mārtiņš Sesks - Krišjanis Caune 25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles