Kaup koos: Cretu asubki Venemaa meisterklubi peatreeneriks (1)

Toimetas Andres Vaher
Copy
Gheorghe Cretu lahkus Eestist tundeküllaselt.
Gheorghe Cretu lahkus Eestist tundeküllaselt. Foto: Erik Prozes

Äsja Eesti võrkpallikoondise peatreeneri ametist lahkunud Gheorghe Cretu sõlmis aastase lepingu Venemaa meisterklubi Kemerovo Kuzbassiga.

Idanaabri esiklubi huvi rumeenlase värbamise vastu jõudis avalikkuse ette juba kuu aega tagasi ehk vahetult enne EM-finaalturniiri, kuid siis tõrjus Cretu kuulujutud.

Tunnistanud EMil vaid kaotusi, teatas Cretu, et peab õigemaks anda Eesti koondise ohjad järgmisele mehele. Juba siis sosistati kuluaarides, et küllap omas otsuses kaalu ka peagi sõlmitav leping Kuzbassiga.

Nüüd said oletused ametliku kinnituse: Kemerovo Kuzbass ja Cretu lõid algavaks hooajaks käed.

51-aastase Cretu uus töökoht on kõrge ja kõlava lennuga: kevadel tuldi esimest korda Venemaa meistriks. Eesti koondise ekslootsile sillutas teed EMil Venemaa meeskonda juhendanud soomlane Tuomas Sammelvuo, kes kolis kahe hooaja vahel Kemerovost Peterburi Zenidi pealikuks.

Cretu on Venemaa tippklubis varemgi töötanud. Paari hooaja eest tüüris ta Belgorodi Belogorjet, kuid toonane tööots jäi pigem lühikeseks.

Kuzbass tõi kodulehel avaldatud teates eraldi välja, et Cretu viis Eesti koondise 2016. ja 2018. aastal Euroopa liiga võitjaks. «Ta asub tööle juba alates sellest nädalast. Tervitame uut peatreenerit ja soovime ilusaid võite!» seisab uudise lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles