Urmas Tali videointervjuus: hea vormiga on ka eurosarjas võimalik kõiki võita

Carl-Robert Puhm
Copy

Saaremaa Võrkpalliklubi peatreeneri Urmas Tali sõnul on klubi eesmärk mängida kolmes kodusarja finaalis ning need võita.

Kui tunamullu lõi Saaremaa võrkpallimaastikul platsi puhtaks, siis eelmisel hooajal jäi klubile näppude vahele vaid Eesti karikavõit.

«Meil on järjekord natukene sassi läinud. Esimene aasta pidi olema selline sisseelamise aasta, teine juba selline osaliselt tulemuste poole. Sel hooajal pidanuks siis finaalidesse jõudma ja võitma. Meil ei ole mõtet madalaid eesmärke seada. Eesti ja Balti liigas on üks selge eesmärk – jõuda finaali ja võita,» rääkis Tali.

Saaremaa koosseis on kahe hooaja vahel palju muutunud. «Väljakul on viis uut meest. Praegu ongi meil igal treeningul ja mängus üksteise mõistmise ja olukordade lahendamise küsimärk. Ma ei oska spekulatsioonide kohta öelda, et meil paberil kõigi aegade kõvem koosseis oleks. Eks teised on ka oma komplekteeritusega sammu edasi teinud. Meie võtsime need mängijad, kes meie puslepilti sobisid.»

Esimese eurosarja mängu peab Saaremaa detsembris. Selleks ajaks võiks meeskonna mäng juba õlitatult toimida. Esimese ringi vastaseks on Iisraeli klubi Saba Hapoel. «See sama Iisreali klubi oli eelmine aasta veerandfinaalis. Klubil on pikad traditsioonid ja palju eurokogemust. Eelmise aasta põhjal võime öelda, et kõiki on võimalik alistada. Ise peab lihtsalt vormis olema.»

Kelle vahel läheb rebimiseks aga kodustes liigades? «Eelmise aastaga võrreldes pole olukord palju muutunud. Tartul ja Pärnul on kindlad liidrid. Palju läheb mängu lõppude peale, seal loeb juba õnn. Usun, et meie kolme vahel ja Selver ka juurde – sinna kanti kipub minema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles