Hermet: kõik algab nullist. Peatreener Vene: pluss kuus on parem kui null

Copy
Priit Vene (keskel) ja Kregor Hermet (paremal) jälgivad sündmuste käiku rahulolevalt.
Priit Vene (keskel) ja Kregor Hermet (paremal) jälgivad sündmuste käiku rahulolevalt. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alistas FIBA Europe Cupi eelringi avamängus Joensuu Kataja 78:72 ning peatreener Priit Vene ja üks liidreid Kregor Hermet jäid selle osas, mida tulemus kordusmängu silmas pidades tähendab, väikesele eriarvamusele.

«Tegelikult algab kordusmängus kõik nullist,» mõtiskles 21 punkti visanud Hermet. «Pigem oli võit mentaalses mõttes kasulik – esiteks saime hea emotsiooni ning teiseks teadmise, et oleme võimelised niisugust vastast võitma.»

Vene põrutas, et pluss kuus pole ikka päris null. «Minu meelest sai kokku kaks täitsa võrdset vastast. Korralik kehaarmee oli vastas, saime hakkama. Kui suudame teise samasuguse mängu veel teha, on kõik võimalik,» hindas tartlaste loots.

«Mõned asjad tulid hästi välja, aga meil on ka palju parandamisruumi,» ütles Hermet. «Tänase emotsiooni pealt on hea edasi minna. Me ei andnud raskematel hetkedel alla, suutsime kaitses juurde panna. Mažeika oli pärast kiiret nelja vea tegemist tubli ja püsis lõpuni mängus, aitas rünnakut juhtida ja kaitses püüdsid teised teda aidata. Soomes peame lauapallid paremini kätte saama ja vabavisetel vähem eksima.»

Enda kolme tabava kaugviske kohta otsustavatel hetkedel tõdes Hermet, et muidugi on tore, kui endal hästi läheb, ent oluline on võistkonna võit ja asjaolu, et ta suutis sellesse oma panuse anda.

Peatreener Vene lisas, et kui suudeti teha loogilisi lahendusi, oli mäng ka tartlaste käes. Teinekord aga kingiti rumalate eksimuste järel vastastele liiga lihtsaid korve. «Vabavisked (28/18 – toim) pluss pallikaotused (18, vastastel 12 – toim). Panime tähtsal hetkel kolm vabaviset järjest mööda, nende arvelt võinuks edu suurem olla,» nentis Vene protokollile pilku heites esimesi asju, mis võiksid teises mängus paraneda.

«Vastased hoidsid päris head tempot ja nende kõik liinid on meie omadest suuremad. Peame kordusmänguks tegema teatud korrektuurid vastase põhitsentri vastu tegutsemisel,» lisas ta

Teine kohtumine peetakse 9. oktoobril Joensuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles