PM Walesis. Kas võiksime varsti näha norralasest maailmameistrit?

Karl Mihkel Eller, Llandudno
Copy

«Kui välja arvata briti sõitjad, peaks norralasi stardis olema kõige rohkem. Seda on tore näha,» tõi Mads Östberg Walesi MM-ralli eel välja huvipakkuva fakti.

Östbergi öeldu peab paika. Neljapäeva õhtul sõitsid Liverpoolis asuvalt stardipoodiumilt läbi 53 ralliautot. 11 sõitjaga olid esindatud britid, viiega norralased ja nelja sõitjaga Soome ja Prantsusmaa.

Norra suur huvi WRC-sarja vastu tõstab tõenäosust, et seni viimase mitte-prantslasena 2003. aastal MM-tiitli võitnud Petter Solbergile võib oodata mantlipärijat. Postimees küsis Mads Östbergilt, kas võiksime järgmiste aastate jooksul näha uut norralasest maailmameistrit? «Me väga loodame,» vastas Östberg paljulubavalt.

Norra sõitjatest on Walesis WRC-klassis esindatud Hyundai sõitja Andreas Mikkelsen, WRC2 Pro arvestusse kuulub Citröeni meeskonna liige Mads Östberg. WRC2 sarjas teeb oma MM-debüüdi Oliver Solberg ning tema isa Petter teeb oma viimase stardi MM-sarjas. Mõlemad Solbergid sõidavad Volkswagen Polo R5-autoga. Samas klassis ja sama marki autoga stardib ka Ole Christian Veiby.

«Stardinimekiri on väga tugev. Tore on, et Petter ja Oliver Solberg on samuti siin. Ootan väga, et saaksin taas nendega võistelda. Saab olema raske nädalalõpp, aga loodan, et meil läheb hästi,» ütles Östberg Postimehele enne Walesi ralli starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles