Võrkpallikoondiste treenereid hakkab valima viieliikmeline töörühm

Postimees Sport
Copy
Äsjastel EM-finaalturniiridel Eesti koondisi juhendanud Gheorghe Cretu (vasakul) ja Andrei Ojamets.
Äsjastel EM-finaalturniiridel Eesti koondisi juhendanud Gheorghe Cretu (vasakul) ja Andrei Ojamets. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna kogunenud Eesti Võrkpalli Liidu juhatus otsustas moodustada võimalike rahvuskoondiste peatreenerite kandidaatidega läbirääkimisteks töörühma. Juhatus tegi tänasel nõupidamisel ka kokkuvõtted äsja lõppenud Euroopa meistrivõistlustest ja kinnitas  uue kohtunike toimkonna.

Võrkpalliliidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul võib naiste koondise hooaja ja tulemusega Euroopa meistrivõistlustel rahule jääda, sest naised mängisid ajaloos esimest korda tiitlivõistluste finaalturniiril ja olid lähedal esimesele võidule.

«Meeste EM ja terve hooaeg ei olnud aga ootustele vastav. Samas soovime nii naiste kui ka meestega jõuda kvaliteedis uuele tasemele ning seetõttu peame leidma sobivaimad valikud koondiste järgmisteks sammudeks,» märkis Pevkur.

Arvestades, et meeste koondise peatreener Gheorghe Cretu astus ise tagasi ja Andrei Ojametsa kohustused rahvusnaiskonna peatreenerina lõppesid pärast EMi, otsustas juhatus alustada täna otsinguid nii naiste kui ka meeste koondise peatreeneri kohale. Selleks moodustati töörühm, kuhu kuuluvad alaliidu president Hanno Pevkur, juhatuse liige Jaano Haidla, peasekretär Helen Veermäe ning nii naiste kui ka meeste koondiste kaptenid Julija Mõnnakmäe ja Kert Toobal.

Pevkuri sõnul on lähinädalate eesmärk selgitada välja võimalikud kandidaadid ja seejärel sõeluda välja short-list, kellega hakata pidama juba konkreetseid läbirääkimisi. «Ühtegi konkreetset nime praegu avalikustada ei saa, aga võin kinnitada, et nii meeste kui ka naiste koondise peatreeneri kandidaatide ringis on mitmeid nii Eestis kui ka mujal maailmas tuntud nimesid,» täpsustas Pevkur.

Juhatus kinnitas täna alaliidu kohtunike toimkonna, mille uueks juhiks sai rahvusvahelise kategooria kohtunik Tiit Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles