Kalev/Cramost ei olnud Jurmalale vastast

Postimees Sport
Copy
Kalev/cRamot ei aidanud täna ka Roberts Štelmahersi minutlised mõtlemisajad.
Kalev/cRamot ei aidanud täna ka Roberts Štelmahersi minutlised mõtlemisajad. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eesti-Läti korvpalliliigas kohtus täna Eesti meisterklubi Kalev/Cramo Riias Jurmalaga. Üllatuslikult pidid Roberts Štelmahersi hoolealused vastu võtma 56:68 kaotuse.

Jurmala haaras mängu alguses initsiatiivi ja 1.33 enne avaveerandi lõppu oli kodumeeskond 20:12 peal. Seejärel tõid Aigars Škele ja Kyle Vinales kahe peale kaheksa järjestikust punkti ning viigistasid seisu. Sander Raieste pealtpanekust oldi peagi ka 24:20 ees, aga ka Jurmalal olid vastused olemas ja eduseis vahetus mitmeid kordi. Raieste ja Jõesaare korvide toel said kalevlased puhkepausile siirduda seisult 38:37, kuid Kalev/Cramo kirstunaelaks sai kolmas veerandaeg, mille alguses oli Jurmala selgelt parem, kui tehti 11:2 spurt ja sellega juhiti 48:40. Ligi seitse minutit hoiti Kalev/Cramot vaid kahe punkti peal ning tugeva kaitsega silma paistnud Jurmala võitis veerandaja 13:4. Viimase neljandiku alguses lätlaste domineerimine jätkus ja 7.54 enne lõppu oli seis 55:44. Külalised ei suutnud kuidagi vahet alla kümne punkti saada ja 1.17 enne lõppu tabas Edgars Jeromanovs lähiviske, mis tegi seisuks 65:51 Jurmala poolt vaadatuna. Raskest olukorrast valitsev Eesti meister enam välja tulla ei suutnud ja hooaja esimene kaotus oli seega kirjas.

Jurmala oli visketabavuses parem 40% - 34% ja ka lauavõitlus võideti 39:32 (ründelaud 12:9). Korvisööte andis rohkem Kalev/Cramo 15:13 ja pallikaotuseid tehti võrdselt 16:16.

Mullu AVIS UTILITAS Rapla eest pallinud Ervins Jonats kerkis Jurmala parimaks 13 punkti ja 5 lauapalliga. Kaspars Vecvagars ja Edgars Jeromanovs lisasid 10 punkti, kellest viimane andis ka 5 korvisöötu. Dzianis Vikentsyeu sai kirja 9 silma ja 8 punkti ning 5 lauapalli kogus Ugis Pinete.

Kristjan Kitsing oli Kalev/Cramo resultatiivseim 13 punktiga. Aigars Škele järgnes 10 punkti ja 5 korvisööduga ning Sten-Timmu Sokk ja Sander Raieste lisasid 9 punkti. Kalev/Cramo uued täiendused Kyle Christopher Vinales ja Ryan Earl Richards piirdusid vastavalt 4 ning 2 punktiga.

Pühapäeval, 6. oktoobril, toimub Eesti-Läti liigas kaks mängu, milles AVIS UTILITAS Rapla võõrustab BK Liepajat ja BC Valga-Valka/Maks&Moorits võtab vastu Riia VEF-i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles